DriveNow aloittaa dynaamisen hinnoittelun – 30 % edullisempia ajoja

Pääkaupunkiseudulla toukokuussa aloittanut DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu aloittaa dynaamisen hinnoittelun. Jatkossa yksittäisen auton voi saada käyttöönsä 30 prosenttia normaalihintaa edullisemmin esimerkiksi silloin, kun jokin auto on ollut pidempään paikallaan hiljaisemmalla alueella. Euroopassa jo käytössä oleva Drive’n Save -hinnoittelumalli edistää autojen saatavuutta eri puolilla kaupunkia.

- DriveNow-autot liikkuvat tällä hetkellä varsin hyvin ympäri toiminta-aluetta. Uudella hinnoittelumallilla tilannetta voidaan entisestään parantaa. Esimerkiksi jos yksi auto jää pidemmäksi aikaa käyttämättä ja toiselta alueelta puuttuu autoja, dynaamisella hinnoittelulla voidaan parantaa autojen liikkumista ja saatavuutta tasaisesti koko toiminta-alueella, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen kertoo.

Tarjousmatkan hinta on 40 senttiä minuutilta, kun ajaminen tavallisesti maksaa 57 senttiä minuutilta. Drive’n Save -malli on jo käytössä muissa DriveNow-kaupungeissa, joissa se on ollut suosittu ja toimiva.

- Käyttäjä voi myös etsiä mobiilisovelluksesta vain tarjoushintaisia autoja. Tarjoushintaiset autot erottaa sovelluksessa prosenttimerkkitunnuksesta, Valtonen kertoo.

Ensimmäisen käyttökuukauden aikana DriveNow’lla on Suomessa tehty keskimäärin 20-25 minuutin pituisia matkoja. Aika on hieman lyhyempi kuin muualla Euroopassa, jossa matkat ovat keskimäärin 20-40 minuutin pituisia.

- Käyttäjät ovat löytäneet DriveNow’n hyvin. Ensimmäisen kuukauden aikana palvelu keräsi yli 8000 rekisteröitynyttä käyttäjää, mikä on hurja määrä. Ihmiset löytävät pikkuhiljaa omat tapansa DriveNow’n käyttöön, Valtonen sanoo.

DriveNow-palvelu tarjoaa Helsingissä 150 yhteiskäyttöautoa rekisteröityneille käyttäjille minuuttipohjaisella hinnoittelulla. Sekä normaali käyttöhinta, 57 senttiä minuutilta, että tarjoushinta 40 senttiä minuutilta, sisältävät polttoaineen, pysäköinnin ja vakuutukset. Rekisteröityneet käyttäjät saavat DriveNow’n käyttöönsä sovelluksella tai asiakaskortilla.

DriveNow’n franchising-kumppanina Suomessa toimii OP.