Edes 4,8 miljoonan euron tarjous ei riittänyt monen kuolaamasta autosta

Huutokauppakamari RM Auctions myi viime viikonlopun Lontoon-huutokaupassa myös kuuluisaan Laidlaw Competition Car Collectioniin kuuluneita kilpa-autoja.

Moni olisi varmasti halunnut talliinsa tämän upean 1955-mallisen Jaguar D-Typen, mutta pyydettyä reservihintaa ei edes 4,8 miljoonan euron tarjouksella tavoitettu.

Niinpä yksilö on edelleen saatavilla, mikäli joku heittää huutokauppakamarille sopivan tarjouksen.

Se siis kuuluu maineikkaaseen Laidlaw Competition Car Collectioniin.

Seitsemästä miljoonasta eurosta vakuutettu 1955 Jaguar D-Type ei mennyt kaupaksi, koska riittävän korkeaa tarjousta ei saatu.

Tehdaskilpurilla ajettiin vuodesta 1956 skottilaisessa Ecurie Ecosse -tallissa ja autossa on edelleen juuri kyseisen kilpatallin värit.

Jaguarin moottorina on 289-hevosvoimainen ja 3,8-litrainen rivikuutonen. Alustanumerolla XKD504 varustettu yksilö oli ensimmäinen pitkänokkainen D-Type ja samalla ensimmäinen Jaguar, jossa testattiin varhaista polttoaineen suihkutusjärjestelmää.  

Kaikille kiinnostuneille tiedoksi: Lordi Laidlaw ei ottanut 4,8 miljoonan euron tarjousta kuuleviin korviinsa.

Laidlaw-kokoelmasta kaupattiin myös esimerkiksi Maserati 250 S, jolla itse viritysvelho ja kilpa-ajaja Carroll Shelby kilpaili useissa kisoissa. Kauppahinta oli 2,5 miljoonaa euroa.