Edessä renkaanvaihtosesonki – muistilista omatoimivaihtajille

Yöpakkasista huolimatta varsinkin eteläisessä Suomessa vallitsee jo sellaiset ajokelit, että moni mielii vaihtaa ainakin nastarenkaat suvikumeihin. Tässä on pieni muistilistan renkaanvaihtajien avuksi.

Renkaanvaihto
Renkaanvaihdossa tarvitaan riittävän tukeva tunkki, autossa mahdollisesti oleva tunkki ei ole tarkoitettu kausirenkaanvaihtoon.

Ensiksi karu fakta: Suomessa on liikennekäytössä liki kolme miljoonaa henkilö- ja pakettiautoa, joista jopa 250 000 päätyy tien päälle huonokuntoisilla tai välttävillä kesärenkailla. Jos suunnitelmissa on vaihtaa renkaat itse, niin nyt on tärkeä hetki tarkistaa, että renkaat ja työvälineet ovat iskussa.

– Kesäkauden kynnyksellä renkaissa on syytä olla yli viisi millimetriä urasyvyyttä jäljellä, tai muuten ollaan äkkiä jopa sakkokunnossa. Keväällä tiet ovat karkeimmillaan, jolloin renkaiden kulumisnopeus on huomattavasti suurempaa kuin keskikesällä, sanoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Autonrengasliiton ja Nokian Renkaiden turvasuositusten mukaan Suomen suvessa turvallisten kesärenkaiden urasyvyys on vähintään neljä millimetriä. Tätä pienempi urasyvyys kasvattaa merkittävästi vesiliirtoriskiä.

Riittävän vahva tunkki

Tarkista urasyvyyden ohella renkaiden kulumismuoto. Epätasaisesti kulunut rengas on epävakaa ja haittaa turvallisuutta ja ajomukavuutta. Epätasainen kuluminen voi olla myös merkki siitä, että ohjauskulmien säädöissä on ongelmia, jolloin auto kannattaa käyttää korjaamolla.

Renkaiden vaihtoon kannattaa varautua kunnon välineillä. Nostovirheiden aiheuttamat alustavauriot ovat valitettavan yleisiä. Tasainen, tukeva alusta ja riittävän vahva hallitunkki ovat renkaanvaihdon nyrkkisäännöt.

Monen kaupungin ja kylän Facebook-ryhmissä yksityishenkilöt mainostavat todella edullisia renkaanvaihtoja, joissa vaihtaja saapuu asiakkaan luokse. Läheskään kaikki näistä vaihtajista eivät omista kunnollisia välineitä, eikä heillä todennäköisesti ole minkäänlaisia vakuutuksia vahinkojen varalta.

Renkaanvaihtajan muistilista

Tarkista renkaiden kunto ja ikä ennen asennusta. Turvallisuuden takaamiseksi urasyvyyden tulee olla vähintään neljä milliä. Renkaiden turvallinen käyttöikäsuositus on kuusi vuotta ja kokonaisikä enintään kymmenen vuotta.

Kiinnitä huomiota renkaan kulutuspintaan. Tarkista, ettei renkaassa ole kivenpistoja tai sivupinnassa epätavallisia halkeamia, repeämiä tai pullistumia, jotka voivat vaarantaa renkaan kestävyyden. Jos renkaat ovat kuluneet epätasaisesti tai normaalia nopeammin, saattavat auton ohjauskulmat vaatia säätöä.

Vaihda renkaat tasaisella ja tukevalla alustalla. Varaa renkaanvaihtoon tukeva hallitunkki ja momenttiavain, jolla pultit ja mutterit saa kiristettyä valmistajan suosituksen mukaan.

Tarkista auton ohjekirjasta oikea nostopiste. Ennen nostamista vedä käsijarru päälle ja laita vaihde päälle (automaattivaihteisessa autossa P-asento).

Irrota ilmassa olevan talvirenkaan pultit kokonaan ja nosta rengas pois paikaltaan. Voit lykätä tunkin ja rengaskotelon väliin vielä autopukit varmistaaksesi oman turvallisuutesi ja sen, että auton nurkka pysyy varmasti ilmassa renkaanvaihdon ajan.

Puhdista vanteen kiinnityskohta ja aseta kesärengas paikalleen. Esikiristä pultit esimerkiksi käsin tai pyöränmutteriavaimen hylsyllä, poista mahdollisesti käyttämäsi autopukki ja laske auto varovasti alas tunkin avulla. Kiristä vasta sitten pultit kunnolla. Jotta lopputuloksesta tulisi tasainen, kiristä pultit tähtikuviomuodossa.

Asenna aina paremmat eli vähemmän kuluneet renkaat taka-akselille, on auto sitten etu-, taka- tai nelivetoinen.

Merkitse irrottamasi rengas heti jollakin tavalla, jotta tiedät vuoden lopulla talvirenkaita vaihtaessasi, mihin kohtaan autoa se kuuluu (esimerkiksi OT = oikea takarengas).

Tarkista alle vaihdettujen renkaiden ilmanpaineet. Painesuositus löytyy auton ohjekirjasta tai auton runkoon kiinnitetystä tarrasta. Tarkista samalla myös mahdollisen vararenkaan ilmanpaine.

Muista jälkikiristää alumiinivanteisten renkaiden pultit noin sadan kilometrin ajon jälkeen. Teräsvanteet eivät vaadi jälkikiristystä.

Säilytä talvirenkaat pesun jälkeen pimeässä ja viileässä tilassa. Renkaita ei saa altistaa öljyille tai liuotinaineille.

Pyöränmutterinväännin
Monien mielestä vaikeinta renkaanvaihdossa on pyöränpulttien avaaminen ja takaisin kiinnittäminen. Perinteisellä pyöränmutteriavaimella tai ristikkoavaimella työ onkin monesti hankalaa. Ratkaisu ongelmaan on pyöränmutterinväännin.