Ellei tällä etene maastossa, on piru merrassa

Tämä megaluokan maasturi täyttää useimpien yksityisten maastoautoharrastajien toiveet, mutta sopinee hyvin myös sotilaskäyttöön.

Devolro Diablo on merkki ja malli, josta useimmat eivät ole koskaan kuulleet. Kyseessä ei kuitenkaan ole oma, erillinen valmistaja, vaan amerikkalaisen virityspajan Devolron rakentama Toyota Tundra.

Raskaasti rakennellun Tundran motto kuuluu: “Niissä pahoissa maastokohdissa, joissa muut heittävät pyyhkeen kehään, me vielä jatkamme.”

Devolro varusteli Tundran asianmukaisesti. Ensinnäkin Toyotan 5,7-litraisesta V8-moottorista houkutellaan tehoa mukavat 505 hevosvoimaa.

Ja vaikka suuret tehot vievät polttoainetta, 175 litran polttoainesäiliö varmistaa pääsyn seuraavalle bensiiniasemalle.

Kahlaaminen vedessä onnistuu keskimääräistä paremmin, sillä ilmajousituksen ansiosta maavaraa voidaan korottaa normaalista vielä 180 mm.

Kiinni jäämistä vaikeuttavat sopivalla kuviolla ja kapeudella toteutetut 37-tuumaiset maastorenkaat sekä tasauspyörästön lukot etu- ja taka-akseleilla.

Yökäyttöön Tundra on luonnollisestikin varustettu tehokkain lisävaloin. Niin, ja autossa on myös erityisen tehokkaat paineilmatorvet.

Devolro Diablon matkustamo on verhoiltu nappanahalla ja alcantaralla.

Toyota Tundra V8:n lähtöhinta Yhdysvalloissa on noin 140 000 dollaria. Täysin varustettuna Devolro Diablo maksaa reilusti yli 300 000 dollaria.

Devolron nimi on erikoinen, ja sivusto on luettavissa venäläisille asiakkaille myös venäjäksi. Itänaapurissa Devolroa edustaa Orlov Motors, joka tuo maahan muutakin jenkkikalustoa.