Enää Kuopiossa ei parkkeerata pelkillä kolikoilla tai kortilla

Kuopiolaiset saavat marraskuussa pysäköinnin maksamiseen lisää valinnanvaraa, kun EasyParkin pysäköintipalvelu laajenee Pohjois-Savon pääkaupunkiin. Palvelua voi käyttää sekä kännykkäsovelluksella että soittamalla vastaajapalveluun. Kotikaupunkinsa lisäksi kuopiolainen voi maksaa EasyParkin mobiilisovelluksella pysäköinnistä vaikkapa lomamatkalla Euroopassa.

Marraskuusta lähtien Kuopion kaupungin pysäköintipaikoilla on aikaisempaa enemmän maksuvaihtoehtoja, kun mobiilipysäköinnin palveluja tuottava EasyPark rantautuu kaupunkiin. EasyParkin palvelua voi käyttää älypuhelinsovelluksella tai soittamalla vastaajapalveluun. Palvelu siis toimii, vaikka puhelimessa ei olisi nettiyhteyttä, sillä pysäköinti on helppoa aloittaa ja lopettaa puhelinsoitoilla.

Useampi kuin joka kymmenes EasyParkin asiakas maksaa pysäköinnistä soittamalla vastaajapalveluun.

– Mobiilipalvelun käyttäjä ei maksa parkkeeraamisesta liikaa tai liian vähän. Jos pysäköinnin maksaa kortilla tai kolikoilla ennakkoon, tulee helposti maksaneeksi liikaa, ellei tiedä pysäköintiaikaa tarkasti etukäteen, EasyParkin asiakkuuspäällikkö Tuomas Liukkonen muistuttaa.

Kännykkäsovellus säästää hermoja ja rahaa

EasyParkin mobiilisovellus hyödyntää puhelimen GPS:ää ja paikantaa pysäköintialueen automaattisesti. Sovellukseen ei siis tarvitse syöttää esimerkiksi pysäköintialueen aluekoodeja. Pysäköintiautomaatista löytyvä aluekoodi palvelee pysäköijiä, jotka haluavat maksaa parkkeerauksen soittamalla vastaajapalveluun. Palvelu hyväksyy kaikkien pankkien maksukortit.

Eräs mobiilimaksamisen suurimmista hyödyistä on mahdollisuus pidentää pysäköintiaikaa etänä.

– Mobiilimaksu säästää monen pysäköijän hermoja, jalkoja ja lompakkoa. Sovelluksen käyttäjä maksaa sekunnilleen käytetystä pysäköintiajasta. Aikaa pystyy jatkamaan ilman, että joutuu maksamaan liikaa ennakkoon tai ryntäämään automaatille kesken asioinnin, Tuomas Liukkonen kiteyttää.

Kuopion toiminnan käynnistämisen jälkeen EasyPark palvelee asiakkaita 37 paikkakunnalla. Yrityksen palvelu kattaa kaikki Suomen kaupungit. Kotimaan lisäksi EasyParkin avulla voi pysäköidä myös kahdeksassa muussa Euroopan maassa. Samalla sovelluksella voi siis maksaa pysäköinnin vaikkapa ajellessa vuokra-autolla Italiassa ja Saksassa.

Puhelin on uusi pysäköintiautomaatti

Perinteinen maksuvaihtoehto säilyy Kuopiossa edelleen mobiilimaksamisen rinnalla. Mobiilipysäköinti kuitenkin yleistyy Suomessa vuosi vuodelta. Viime vuonna EasyParkin palvelulla pysäköitiin Suomessa yli 4 miljoonaa kertaa. Tälle vuodelle EasyPark ennustaa 66 prosentin kasvua.

EasyPark-puhelinsovellus tekee puhelimesta pysäköintiautomaatin. Pysäköinti voidaan aloittaa, lopettaa ja jatkaa missä ikinä parkkeeraaja onkin. Pysäköinnin voi aloittaa mobiilisovelluksessa puhelimen napin painalluksella. Mikäli käytössä ei ole älypuhelinta tai nettiyhteydessä on katkoksia, palvelun voi käynnistää soittamalla EasyParkin vastaajapalvelun numeroon 0600 415 500.

Käyttäjä saa pysäköintiajan loppumisesta muistutuksen tekstiviestillä matkapuhelimeensa. Autoilija voi jatkaa matkapuhelimellaan pysäköintiaikaa ilman, että automaatille tarvitsee kiirehtiä. Pysäköinnin voi myös lopettaa aikaisemmin, mikäli ei enää tarvitse sitä. Pysäköinninvalvoja tarkistaa pysäköintimaksun voimassaolon rekisterinumeron perusteella. Lisätietoja osoitteesta www.easypark.fi tai Kuopion Pysäköinti-Infon palvelupisteestä.