Ensimmäiset Kia Stingerit saapuivat Suomeen

Kian uusi lippulaivamalli, ylellinen Stinger on saapunut Suomeen.

Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on aito Gran Turismo, jonka muotoilusta vastaa Kian muotoilujohtaja Peter Schreyer.
Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo-V6 -moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stinger on saatavana joko taka- tai nelivetoisena versiona. Stingerin ajettavuudesta vastaa Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Stinger kävi läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia kehitti Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifella 10 000 kilometrin testiajo. Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Autoa on testattu myös talviolosuhteissa Ruotsin Lapissa.

Stinger tulee Suomessa saataville kolmella eri varustetasolla: Business Premium, GT-Line ja GT. Moottorivaihtoehtoja on niin ikään kolme: 2.0 T-GDI -bensiiniturbomoottori (255 hv), 2.2 CRDi -dieselmoottori (200 hv) sekä 3.3 T-GDI -bensiiniturbomoottori (370 hv). Voimalinja on aina varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kuljettajalla on valittavanaan viisi eri ajotilaa: Smart, Eco, Comfort, Sport ja Sport+.

Kia Stingerin hinnat alkavat 49 990 eurosta.