Erikoisjoukkojen ajoneuvot – kuka koputtaakaan vihollisen ovelle?

Millaisia ovat nykypäivän erikoisjoukkojen ajoneuvot? Yhä tarkoituksenmukaisempia ja tehokkaampia.

Knock, knock, knock – who's on the floor! Näin sanaili jo William Shakespeare. Nykypäivän erikoisjoukot tarvitsevat viimeisimmät apuvälineet, ja sellaisia kehitetään ansiokkaasti.

Nopeasti paikalle ja yhtä nopeasti pois, sillä tuleen ei saa jäädä makaamaan! Se kuuluu erikoisjoukkojen, kuten Yhdysvaltain laivaston Navy SEAL'sin, Saksan KSK:n (Kommando Spezialkräfte) tai brittien SAS:n nyrkkisääntöihin.

Paljon muuta ei ole syytä kertoakaan, sillä nämä ovat maailman kovimpia sotilaita, jotka toimivat siellä, missä tulipaloa on mahdoton sammuttaa pelkällä puutarharuiskulla... päivällä, yöllä ja sumussa.

Pahiksien ovelle ei koputeta, eikä tulla savupiipusta kuten Korvatunturin erikoisjoukot,  vaan saavutaan saranoilta irrottaen.

Huippusotilaat tarvitsevat huippuvarusteet ja huippuluokan ajoneuvot. Mikä voisi tarjota ihanteellisen yhdistelmän runsasta tehoa, kunnollista panssarointia, erinomaisia maasto-ominaisuuksia sekä riittävästi tilaa varusteile ja aseille?

Aiemmin ovat Mercedes-Benz, Land Rover ja Suzuki tarjonneet erilaisia erikoisversioita omista tuotantomalleistaan. Samoin General Dynamics'in Humveesta on useita vaihtoehtoja.

Yhdysvaltain erikoisjoukkojen komentokeskukselle (US Special Operations Command, USSOCOM) ne eivät enää kuluvan vuoden alusta ole riittäneet.

Tässä joitakin uusimpia laitteita. Katseltavaksi, ei täsmennettäväksi!

 

Auto Bild