Erikoismalli: Range Roverilta iso luksusluokan coupémaasturi

Range Rover SV Coupé on maailman ensimmäinen iso luksusluokan coupémaasturi. Land Roverin SVO-erikoisosasto (Special Vehichle Operations) valmistaa 2-ovista mallia käsityönä vain rajoitetun 999 auton sarjan.

Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupén Suomi-hinta on noin 579 000 euroa.

Range Rover SV Coupé on hienostunein, ylellisin ja ainutlaatuisin Range Rover kautta aikojen. Tarkkaan valitut korin värivaihtoehdot korostavat sivuilmanottoaukkojen ja etusäleikön muotoilua.

Sivuilmanottoaukoista takaosaan ulottuva Contour Graphic -viimeistely on saatavissa neljänä kaksisävyisenä vaihtoehtona. SV Coupé on myös ensimmäinen Range Rover, johon saa 23 tuumaiset renkaat.

5-litrainen V8 ja 565 hevosvoimaa

Semianiliininahkaistuimet nostavat Range Roverin korkealuokkaiset sisätilat tasolle, jota yleensä löytyy vain yksityiskäytössä olevien suihkumoottorilentokoneiden tai luksusjahtien sisätiloista. Istuinten timanttikuvioitu tikkaus on tehty ainoastaan SV Coupé -mallia varten.

SV Coupé on historian nopein Range Rover. Sen huippunopeus on 266 km/h. Siinä on myös tehokkain koskaan Range Roveriin asennettu moottori. Voimakas 565-hevosvoimainen 5,0-litrainen kompressoriahdettu V8-bensiinimoottori kiihdyttää SV Coupén satasen nopeuteen vain 5,3 sekunnissa.

Auton alusta on suunniteltu ja säädetty kuljettajakeskeisemmäksi kuin vakiomallin Range Roverissa. Vaikka ajokorkeutta on madallettu kahdeksan milliä, ajomukavuudesta ei ole tingitty. Lisäksi SV Coupéssa on Range Roverin legendaariset maasto-ominaisuudet eli 900 millin kahluusyvyys ja 3,5 tonnin vetokyky.

Range Rover SV Coupé saapuu markkinoille tämän vuoden marraskuussa. Auton autoverollinen ennakkohinta on Suomessa noin 579 000 euroa.