Et ikinä usko: Näin nopeasti kalliiseenkin autoon voi murtautua!

Millä tavoin autoon pääsee ilman avainta? Siihen antoivat vastauksen alan messut Puolassa. Entä ketkä autoon menevät ilman avainta? Varmaa on, etteivät ainakaan yksinomaan automekaanikot tai autokorjaamojen omistajat.

Autojen lukkojen tiirikointi onnistuu oikeiden työkalujen avulla helposti kahdessa minuutissa.

Puolassa, Ozarow Mazowieckin kaupungissa, Mazurkas-hotellissa muuan mies kysyy vahvasti murtaen englanniksi tietä seminaaritilaan, jossa käsitellään autojen lukkoja.

Tila täyttyy nopeasti T-paitaan ja farmareihin pukeutuneista nuorukaisista. Joillakin on salihousut. Kyseessä ei siis ole mitään liituraitaväkeä.

Ainoa nainen salissa on tulkki, joka kääntää englannin kieltä puolaksi ja venäjäksi.

Nykyaikaiset ovilukot ovat alan ammattilaisille lastenleikkiä

Autojen lukkojen tiirikointi onnistuu oikeiden työkalujen avulla helposti kahdessa minuutissa.

Fernando Romero seisoo uuden 7-sarjan BMW:n ovilukon vieressä. Syntyperäisenä kolumbialaisena hän varttui Lontoossa ja työskentelee nykyisin Skotlannin Edinburghissa, Keyprint-yhtiön palveluksessa.

Keitä ovat yhtiön asiakkaat? Romeron mukaan ennen kaikkea autokorjaamot.

Naistulkki voi luottaa Romeroon, koska tietää tämän kuuluvan rehelliseen Britannian lukkomestarien liittoon. Romerolla on asiasta paidassa tunnuksena kultainen, tähden muotoinen tunnus.

Seuraavaksi on vuorossa lukon avaamisesitys. Romero virnistää ja työntää ohuen levymäisen terän auton ovilukkoon. Laite muistuttaa pihtejä.

Pihtien toinen laita työntää lukkosylinterissä olevia haittoja ja toinen puoli pitää yllä sisäisen jännityksen.

Kolumbialainen tietää täsmälleen, mitä haittoja pitää painaa ja millä tavoin.

"Voima on tässä kohdin avain menestykseen", hän toteaa. "Haitta numero seitsemän näyttää olevan kova pähkinä purtavaksi", hän lisää.

Auditoriossa vallitsee täydellinen hiljaisuus. Runsaan kahden minuutin kuluttua 7-sarjalaisen BMW:n lukko aukenee.  

Avaimetonta käynnistystä opeteteaan seminaareissa

Seuraavaksi tarkastellaan, miten 7-sarjan BMW käynnistetään ilman avainta. Romero ei toki voi tietää, millaisia henkilöitä Puolasta, Venäjältä ja Valko-Venäjältä seminaariyleisön joukossa on.

"Jos joku yleisön joukossa alkaa esittää erikoisia kysymyksiä, kyseenalaistan hänet välittömästi. Tiedustelen, mitä henkilö oikeastaan tekee seminaarissa, ja jos tilanne edellyttää, heitän hänet pellolle, mikäli hänellä voi olettaa olevan epärehellisiä tarkoitusperiä."

Libanonilaisella messuosastolla esittäytyy yhtiö nimeltä Simon Touch, joka herättää uteliaisuutta. Osastolla on näet nähtävillä kaksi pientä laukkua, joiden avulla autoja kyettäisiin varastamaan.

Sellaisia laukkuja on kuitenkin ainakin periaatteessa edelleen vain viranomaisilla. Sekä tiedusteluhenkilöillä.

Laukun avulla avaimettomalla käynnistyksellä varustetun auton pystyy käynnistämään ilman, että tarvitaan omistajan taskussa olevaa älyavainta.

Laukku voidaan myös kytkeä OBD-liittimeen, jolloin voidaan lamauttaa ajonestolaite ja saada avaintiedot.