Et takuulla haluaisi pysäköidä maailman kapeimpaan autotalliin – katso klaustrofobinen video!

Tiedämme kaikki, että Suomessakin autotallit ovat usein liian ahtaiksi mitoitettuja, olipa sitten kyse pituudesta tai leveydestä. Tämän 87-vuotiaan herran suoritus auton ajamisesta maailman kapeimpaan autotalliin ei enää voisi olla ihmeellisempi. Monelta sama jäisi tekemättä!

Tiedämme kaikki, että Suomessakin autotallit ovat usein liian ahtaiksi mitoitettuja, olipa sitten kyse pituudesta tai leveydestä. Tämän 87-vuotiaan herran suoritus auton ajamisesta maailman kapeimpaan autotalliin ei enää voisi olla ihmeellisempi. Monelta sama jäisi tekemättä ja joku voisi saada klaustrofobisen kohtauksen.

Liedekerken pikkukaupunki sijaitsee Belgian flaaminkielisellä alueella. Eugène-vanhuksen Fiat Panda on leveydeltään 149 cm, kun tallin leveys on vain 155 cm. Se tarkoittaa, että auton molemmille puolille jää vain noin sentti varaa auton ja seinän väliin!

Eikä siinä kaikki. Kun Eugène on ajanut auton tallin perukoille, sopivasti kotiin johtavan sivuoven kohdalle, hän jättää vaihteen vapaalle, jotta pystyy moottorin sammutuksen jälkeen asemoimaan auton oven ja talon oven siten, että hän pääsee nousemaan pois autosta. Lopuksi hän sommittelee auton oven kiinni ja poistuu rutinoituneesti kotiinsa.

Ottakaapa mallia oheisesta videosta (johon saa englanninkielisen tekstin klikkaamalla videoon ilmestyvää kuvaketta). Allekirjoittanut on aikoinaan joutunut vastaaviin tilanteisiin 1974 Dodge Coronetin kanssa. Tallin leveys riitti parahiksi, mutta auto mahtui talliin kuin korkki pulloon. Ulos oli kömmittävä NASCAR-tyyliin kuljettajan puolen sivuikkunasta...

 

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=QksqWRqEfy0