Ex-Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson valitsi: Tiedätkö, mitkä ovat hänen suosikkiautonsa?

Katso täältä, mitkä ovat kohujuontaja Jeremy Clarksonin kymmenen henkilökohtaista suosikkia vuosilta 2015 ja 2016.

Mazda MX-5.

Top Gear -sarjasta aiemmin tuttu Jeremy Clarkson valitsi brittiläisen Sunday Times -lehden palstaa varten kymmenen suosikkiautoaan, jotka herättävät hänessä tunteita, sillä Clarksonin mukaan autoon nousemisen on herätettävä iloa.

Clarksonin suosikkilistalle lukeutuu urheiluautojen ohella myös käytännöllinen tila-auto.

Ryhmään kuuluu ensinnäkin Mazda MX-5, jonka hauskuusarvoa Clarkson ylistää ja jota hän pitää tähän astisista MX-5 -malleista parhaana.

Sitten on Alfa Romeo 4C Competizione. Clarkson kertoo ajaneensa harvoin autolla, joka herättäisi yhtä paljon huomiota.

Mercedes-AMG GT S kuuluu myös ryhmään. Clarkson kuvailee mallia ”Mercedes-Benzin Mustangiksi”. Jos hänen pitäisi valita vain yksi käyttöauto, hän valitsisi tämän.

Ford Focus RS on Clarksonin näkemyksen mukaan sekoitus Ford Escort RS Cosworthia ja Nissan GT-R -mallia. Hän kuvailee mallin nelivetojärjestelmää yhdeksi markkinoiden kekseliäimmistä ja pitää 350 hv tehoa riittävänä. Clarksonin mielestä malli on ”Nissan GT-R puoleen hintaan”.

Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT:n Clarkson puolestaan lukee aidoksi muskeliautoksi.

Volvo XC90 D5 AWD tarjoaa Clarksonin mukaan viimeinkin tilaa seitsemälle hengelle, Vauxhall (Opel) Zafiraa Clarkson kehuu ”maailman mukavimmaksi autoksi”, BMW M2 on hänen M-sarjan suosikkinsa ja Ferrari 488 GTB on Clarksonille joko turboahtamisesta huolimatta tai ehkä juuri turboahtamisen vuoksi aito Ferrari, joka sekä kuulostaa että tuntuu aidolta sellaiselta, eikä ole liian kevyt hallintalaitteiltaan. Myös Lamborghini Aventador on Clarksonin mielestä jopa makeampi kuin McLaren P1.

Mercedes-AMG GT S.
Lamborghini Aventador.
Vauxhall Zafira.
Volvo XC90 AWD.
BMW M2.
Ford Mustang GT 5.0 V8.
Ferrari 488 GTB.
Ford Focus RS.
Alfa Romeo 4C Competizione.