Faraday-mysteerisähköauto tulossa: Saa mielikuvituksen liikkeelle...

Aiemmin Teslan ja BMW:n palveluksessa toimineet insinöörit työskentelevät parhaillaan mystisen, uuden sähköauton parissa.

Faraday-sähköauto on vielä toistaiseksi mysteeri. Se esitellään tammikuussa CES-messuilla Las Vegasissa.

Mysteeriauton amerikkalainen valmistajayhtiö Faraday Future pitää toistaiseksi projektin suhteen hyvin matalaa profiilia eikä tietoja siis juuri haluta vuotaa.

Nyt jännitetään, mitä Faraday Future aikoo esitellä Las Vegasissa järjestettävillä Consumer Electronics Show (CES) -messuilla (6.–9. tammikuuta 2016). Odotettavissa on mitä todennäköisimmin futuristinen ja kompakti sähköauto.

Faraday Future ei ole mikään epärealistinen fantasia, siitä on todisteena Yhdysvaltain Nevadan autiomaahan rakennettava miljardin dollarin hintainen tehdas.

Tällä hetkellä Faraday Future työllistää jo 400 henkilöä, ja vuoden 2015 loppuun mennessä määrä ehtii vielä kohta viiteen sataan.

Muutamat nimistä eivät ole suurissa automaailman kuvioissa lainkaan tuntemattomia, sillä esimerkiksi yhtiön osaperustaja ja tutkimuksesta sekä kehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Nick Sampson kehitteli aiemmin Tesla-malleja.

Myös valmistuksesta vastaava varatoimitusjohtaja Dag Reckhorn on entisessä elämässään toiminut Tesla Model S:n kehittämisen parissa.

Mihin suuntaan Faradayn muotoilu suuntautuu? Sen tulee osoittamaan Richard Kim, joka aiemmin oli perustamassa BMW:n i-sarjaa ja vastasi BMW i3:n sekä BMW i8:n suunnittelusta.

Faraday-yhtiö ei paljasta, mistä se on kerännyt rahavarat projektiin. Onko Faraday Futuren takana Apple ja iCar? Vai onko projektin takana miljardööri Jia Yueting, joka on läheisessä kosketuksessa kiinalaisen autovalmistajan BAIC:n kanssa?

Hanke on joka tapauksessa selkeä haaste Teslalle, jonka perustaja Elon Musk perusti myös PayPal-yhtiön.

Parhaillaan Musk rakennuttaa Nevadan autiomaahan jättimäistä akkutehdasta.