Ford esittelee uuden, urheilullisen ST-Line-malliston

Ford julkisti uuden ST-Line-malliston. Urheilullisen muotoilun inspiraation lähteenä toimi Ford Performance. Mallistoon saa useita tehokkaita ja taloudellisia EcoBoost-bensiini- ja TDCi-dieselmoottoreita.

Fordin Fiesta ST- ja Focus ST - mallien ulko- ja sisämuotoilu näkyy myös uusissa ST-Line-malleissa. Sekä Focus ST-Line että Fiesta ST‑Line ovat saatavana useilla eri moottoreilla, 1.0 EcoBoost –bensiinimoottori mukaan lukien. Autoissa on urheilullinen jousitus, ainutlaatuiset kevytmetallivanteet, urheilulliset istuimet ja ohjauspyörä sekä kevytmetallipolkimet.

Fiesta ST-Line on viisiovisena korimallina urheilullinen lisä Euroopan myydyimpään pikkuautojen mallistoon. Focus ST-Linesta on saatavana viisiovinen sekä Wagon-malli.

Ford ST-Line-malliston autoissa on ST:lle tuttua muotoilua, kuten puolisuunnikkaan muotoisen etusäleikön hunajakennomuotoilu, sumuvalojen tummat kehykset, etupuskurin spoileri Fiesta ST-Linessa sekä puskurin muotoilu Focus ST-Linessa.

Takadiffuusori on molemmissa malleissa ja suuri kattospoileri takana Fiesta ST-Linessa. Edelleen ominaisia ovat musta vyötärölinja ikkunoiden alapuolella, voimakkaat helmapellit sekä ST-Line-tunnukset etulokasuojissa. Fiesta ST-Linessa on Rock Metallic Grey -väriset 16 tuuman kevytmetallivanteet ja Focus ST-Linessa on puolestaan 17-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Urheiluistuimissa on punaiset tikkaukset ja ohjauspyörässä on ST-tyylinen rei’itetty nahkasuojus harmain tikkauksin. Olennaisia ovat myös ST-tyylinen vaihdevalitsimen nuppi, tumma, neulottu kattoverhoilu sekä ST-Line-logo kynnyslevyissä.

Uusiin Ford ST-Line -malleihin saa moottorivaihtoehtoja, jotka täydentävät parannettua, urheilullisella ja 10 mm matalammalla jousituksella aikaan saatua ajodynamiikkaa.

 

Fiesta ST-Linen bensiinimoottorivaihtoehdot ovat:

100 hv ja 125 hv 1.0 EcoBoost-moottori viisivaihteisella manuaalivaihteistolla (CO2-päästöt 99 g/km ja polttoaineen kulutus 4,3 l/100 km*)

100 hv 1.0 EcoBoost Fordin kuusivaihteisella PowerShift-automaattivaihteistolla (CO2-päästöt 114 g/km ja polttoaineen kulutus 4,9 l/100 km*)

140 hv 1.0 EcoBoost viisivaihteisella manuaalivaihteistolla (CO2-päästöt 104 g/km ja polttoaineen kulutus 4,5 l/100 km*)

 

Focus ST-Linen bensiinimoottorivalikoimassa ovat:

125 hv 1.0 EcoBoost, CO2-päästöt manuaalivaihteistolla (alkaen 108 g/km ja polttoaineen kulutus 4,7 l/100 km*)

150 hv ja 182 hv 1.5 EcoBoost (CO2-päästöt manuaalivaihteistolla alkaen 127 g/km ja polttoaineen kulutus 5,5 l/100 km*)

 

Kaikki bensiinimoottorit saa myös A6-automaattivaihteistolla.

Focus ST-Lineen on myös tarjolla kaksi dieselmoottorivaihtoehtoa, 1.5 TDCi 120 hv ja 2.0 TDCi 150 hv. Manuaalivaihteistolla 120 hevosvoiman version CO2-päästöt ovat alkaen 98 g/km ja polttoaineen kulutus 3,8 l/100 km*, 150-hevosvoimaisen puolestaan alkaen 105 g/km ja 4,0 l/100 km*.

Molempien turbodieselien yhteyteen saa myös PowerShift-automaattivaihteiston. Automaattivaihteiston yhteydessä Focus ST-Linen ohjauspyörässä on vaihteenvalitsinpainikkeet.

Fiesta ST-Line starttaa alkaen 18 279 eurosta ja Focus ST-Line alkaen 23 349 eurosta.