Ford Fiesta ST:ssä 200-hevosvoimainen 3-sylinterinen

Täysin uudessa Fiesta ST:ssä on Fordin uusi 1,5 litran EcoBoost-bensiinimoottori, joka antaa 200 hevosvoiman tehon ja 290 Nm väännön – satasen kiihdytys sujuu 3-sylinterisellä turbokolmosella 6,5 sekunnissa.

Ford Fiesta ST
200-hevosvoimaisen Ford Fiesta ST:n saa 3- ja 5-ovisena.

Uuden Fiesta ST:n kaasupoljinta painaessa kuuluva käyntiärähdys kuulostaa aivan 6-sylinterisen sukuiselta ja todella vihaiselta. Koneen iskutilavuus on kuitenkin vain 1,5 litraa. Nopea kompaktiluokan sportti tuottaa aiempaa enemmän tehoa – entisten 182 hevosvoiman sijaan hevosvoimia on nyt tasan 200. Ajonautinto säilyy mehukkaana läpi kierrosalueen.

Turbokolmonen tarjoaa todella väkevää voimaa. Se kiertää iloisesti punaisen alueen rajalle ja kuulostaa 6 500 minuuttikierroksen kohdalla ralliauton moottorilta. Vakiovarusteinen pakoputkiston läppäventtiilijärjestelmä vahvistaa upealla tavalla 3-sylinterisen perussoundeja.

Kolme erilaista ajotilaa

Uudessa Fiestassa on aiempaa jäykempi kori. Lisäksi raideleveyttä kasvatettiin keulalla 48 milliä. 18-tuumaiset vanteet saa valinnaisvarusteena.

Edeltävä ST-malli sai moitteita alustan kovuudesta, joten uudessa mallissa on uudet iskunvaimentimet ja taka-akselistossa miedompi kallistuksenvaimennin. Ratkaisu parantaa arkista ajomukavuutta heikkopintaisilla teillä. Ohjaus on nyt entistä nopeampi ja moottori siis entistä tehokkaampi.

Fiesta ST:ssä on nyt ensimmäistä kertaa valittavissa ajotilat, joiden avulla moottorin, ohjauksen ja vakaudenhallinnan käytön voi mukauttaa normal-, sport- ja track-asetusten mukaan. Näin ajoneuvon luonne muuttuu arkikäyttöön istuvasta viistoperästä radalle sopivaksi urheiluautoksi napin painalluksella.

Valinnaisvarusteena saatava liikkeellelähdön hallintatoiminto (Launch Control) auttaa kuljettajia kiihdyttämään paikaltaan tasaisen nopeasti.

ST:ssä on nyt ensimmäistä kertaa tasauspyörästön lukko, joka optimoi pidon kaarteissa. Segmentissään ensimmäiset voimaa ohjaavat jouset terävöittävät kaarreajoa, tehostavat takaosan reagointikykyä ja parantavat ajotuntumaa.

3-ovisen Fiesta ST:n lähtöhinta on 28 900 euroa. Takaovet nostavat ST:n hinnan 29 400 euroon. Mallin tuotanto on juuri alkanut, ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä.