Ford Mondeo Hybrid: Varustettu portaattomalla automaattivaihteistolla

Ford lanseerasi Mondeon hybridiversion Euroopassa jo vuonna 2015. Mondeo Hybrid tuottaa tehoa 187 hv CO2-päästöjen ollessa vain 89 g/km.

Suomen myyntivalikoimaan kuuluu neliovinen Mondeo Hybrid runsailla Titanium- ja Vignale-varustetasoilla ja molemmissa versioissa on eVCT eli elektronisesti ohjattu portaaton automaattivaihteisto.

Älykkään energian talteenottojärjestelmänsä ansiosta moottori voi hyödyntää jopa yli 90 % jarrutusenergiasta, mistä on hyötyä esimerkiksi kiihdytettäessä. Ilmajäähdytetyn akun kokonaiskapasiteetti on 1,4 kW ja akku on täysin kierrätettävissä. Auton takaosaan sijoitetun korkeajänniteakun ohjainmoduuli hallinnoi korkeajänniteakun lämpötilaa, varaustilaa ja tasavirtamuunninta.Tasavirtamuunnin tuottaa jännitettä 12V akun lataamisen ja käyttämiseen auton normaalissa matalajännitteellisessä sähköjärjestelmässä.

Polttoainetehokkuuden ja hyvän suorituskyvyn taustalla on 2.0-litrainen tehokas bensiinimoottori itsenäisesti säätyvällä nokka-akselin asennonsäädöllä. Elektronisesti ohjattu automaattivaihteisto jakaa voimaa harmonisesti sähkö- ja bensiinimoottorin välillä planeettapyörästöä käyttäen.

Optimaalisen polttoainekulutuksen takaavat mm. hybridin voimansiirtoa hallinnoiva järjestelmä muuntamalla tasavirran vaihtovirraksi tarpeen mukaan sekä erityisesti sähköautoille suunniteltu sähköinen ilmastoinnin kompressori, joka ottaa käyttöjännitteen suoraan korkeajännitteisestä akustosta. Tämän ansiosta moottori voi pysähtyä useammin polttoaineen säästämiseksi ilmastoinnin jatkaessa kuitenkin toimintaansa.

Mondeo Hybrid

Akku: litium-ioni, ilmajäähdytetty, kierrätettävä

Akkukapasiteetti: 1,4 kWh

Kokonaisteho: 138 kW / 187 hv

Maksiminopeus: 187 km/h

Polttoainekulutus ja päästöt: EU-yhdistetty 3,9 l/100 km, CO2-päästöt 89 g/km

Hinta: Ford Mondeo 2.0 187 hv Hybrid Titanium HEV Edition 4D alk. 35 414 euroa