Ford Transit: puoli vuosisataa ja lähes kahdeksan miljoonaa.

Ford Transit on saavuttanut kunnioitettavan 50 vuoden iän. Sitä on valmistettu lähes kahdeksan miljoonaa kappaletta.

​

Ford Transitilla on pitkä historia, ja nyt kuluvana vuonna - 2015 - sillä on meneillään 50-vuotisjuhlat. Ensimmäiset Transit-mallit rullasivat ulos Langleyn tuotantolinjoilta Englannissa vuonna 1965, joka on muuten sama vuosi, kuin tehtiin ensimmäinen miehitetty avaruuslento. Noista päivistä lähtien on Transit ja Transit Custom -malleja valmistettu jo lähes 8 miljoonaa kappaletta. Tämä tarkoittaa sitä, että uusi Transit on ostettu keskimäärin joka kolmas minuutti sen valmistushistorian aikana.

Transit on historiansa aikana kasvanut yhdestä ajoneuvosta kokonaiseksi tuoteperheeksi ja hyötyajoneuvojen mallistoksi. Täysin uudistettu, neljän automallin Transit-mallisto on lisännyt Transitin myyntiä Euroopassa 33 prosenttia vuoden 2015 ensimmäisen vuosipuoliskon.

Pienempien Transit Connect- ja Transit Courier -mallien kysynnän kasvun odotetaan nostavan Transit-malliston kokonaistuotantomäärän yli 9 miljoonan kappaleen vuoden 2015 aikana. Transit astui Pohjois-Amerikan markkinoille, vuoden 2014 puolivälissä. Uutta kaksitonnista Transitia valmistetaanKansasissa.

​Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom ja Transit​
​Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom ja Transit​

"Ford Transitilla on loistava perintö ja vielä kirkkaampi tulevaisuus,” sanoo Barb Samardzich (Chief Operating Officer, Ford of Europe). “Saavuttaessamme upean viiden vuosikymmenen virstanpylvään odotamme entistä useamman asiakkaan vievän liiketoimintaansa eteenpäin yhdessä Transitin kanssa.”

​

Kuvat Ford