Fordin uuden sukupolven itseohjautuva Fusion Hybrid esitellään Yhdysvalloissa

Ford esittelee uuden sukupolven itseohjautuvan Fusion Hybridin kulutuselektroniikka ja -teknologiamessuilla Las Vegasissa sekä Pohjois-Amerikan autonäyttelyssä Detroitissa tammikuussa.

Autossa on nykyinen Fordin itseohjautuvien autojen alusta, mutta sen prosessointiteho on parempi. Sähkötoimiset hallintalaitteet ovat jo lähes tuotantovalmiita, ja anturiteknologian säätöjen ansiosta auto havaitsee paremmin ympäristöä.

Ilman kuljettajaa liikkuvat autot saattavat olla vielä tulevaisuutta, mutta monet osaavat jo ennakoida, miten ne tulevat mullistamaan tapamme matkustaa. Fordin teettämässä tutkimuksessa monet eurooppalaiset totesivat, että ratin takana käytetyn ajan voisi käyttää paremminkin, kuten vaihtaen kuulumisia läheisten kanssa, katsellen ikkunasta tai ottaen pienet torkut.

Noin 5 000 tutkimukseen osallistuneesta aikuisesta 80 prosenttia odottaa pääsevänsä rentoutumaan ja katselemaan maisemia, 72 prosenttia aikoo jutella puhelimessa ja 64 prosenttia haukkaa välipalaa. Kirjat ja elokuvat pääsivät lähelle samoja lukemia. Ford aloittaa autonomisten autojen testauksen Euroopassa vuonna 2017.