Geneven autonäyttelyn konseptiautoja

Tutkielmamallit ovat oleellinen osa kansainvälisten autonäyttelyiden sisältöä. Tällaisia konseptimalleja Hyundai, Mitsubishi, Peugeot, SsangYong, Subaru ja Volkswagen esittelevät Geneven autonäyttelyssä.

Hyundai Le Fil Rouge

Hyundai Le Fil Rouge
Hyundai Le Fil Rouge

Hyundai Le Fil Rouge -konseptiauto antaa suuntaa yhtiön muotoilun tulevaisuuden aistikkaan urheilullisesta tyylistä ja luo perustan tulevien sarjatuotantomallien muotoilulle. Konseptiautossa esitellään myös Hyundain älykäs kojelauta, jossa yhdistyvät modernit teknologiat kuten esineiden internet (IoT) ja edistyksellinen ääniohjaus (AI).

Integroimalla auton tekniikka älykotiin on mahdollista esimerkiksi ohjata kodinkoneita äänikomennoilla autosta käsin. Älykäs kojelauta sisältää myös Hyundai Wellness Care -järjestelmän, jonka tavoitteena on minimoida kuljettajan stressitasoa istuimeen ja ohjauspyörään sijoitettuja sensoreita hyödyntäen. Järjestelmä alkaa soittaa rauhoittavaa musiikkia ja himmentää auton sisätilavalaistusta kuljettajan stressitilanteissa.

SsangYong e-SIV

SsangYong e-SIV
SsangYong e-SIV

SsangYong e-SIV-sähköautokonsepti ennustaa pelkästään maastureihin ja katumaastureihin erikoistuneen eteläkorealaisvalmistajan tulevien mallien muotoilua ja tekniikkaa. Konseptin nimi e-SIV tarkoittaa Electric Smart Interface Vehiclea eli älykästä sähköautoa, joka on yhteydessä ympäristöönsä. Sähkömoottorin teho on 140 kilowattia (190 hv) ja toimintamatkaksi luvataan 450 kilometriä. Pikalatauksella akkuihin saa 80 prosentin energiasisällön 50 minuutissa.

Subaru VIZIV Tourer

Subaru VIZIV Tourer
Subaru VIZIV Tourer

Subaru VIZIV Tourer -konseptiauto on järjestyksessään seitsemäs Subarun VIZIV-konseptiautomalli (Vision for Innovation). C-segmenttiin suunniteltu urheilullinen konseptiauto antaa esimakua Subarun suunnittelufilosofian ja muotoilutyylin tulevasta kehityksestä. VIZIV Tourer on rakennettu Subarun uudelle Global-perusrakenteelle. Nelivetoista autoa vauhdittaa totutusti bokserimoottori.

Volkswagen I.D. VIZZION

Volkswagen I.D. VIZZION
Volkswagen I.D. VIZZION

Volkswagen I.D. VIZZION -konseptiauto on uusin I.D.-perheen jäsen. Uutuus vahvistaa edelleen Volkswagenin tulevaisuuden suunnitelmia itsenäisestä liikkumisesta. Sen sähköinen voimalinja edustaa uutta innovatiivista teknologiaa, ja sen automaattinen ajotoiminto tekee siitä turvallisen ja mukavan. I.D. VIZZIONin sisätilat tuovat täysin uudenlaisen tunteen ajamiseen ja matkustamiseen, sillä siinä ei ole lainkaan ohjauspyörää eikä näkyviä hallintapainikkeita.

Mitsubishi e-evolution

Mitsubishi e-evolution
Mitsubishi e-evolution

Mitsubishi e-evolution -konseptisähköauto on nyt ensimmäisen kerran esillä Euroopassa. Mitsubishin konseptimallissa yhdistyvät SUV:n ja sähköauton vahvuudet, ja se integroi viimeisimmät teknologiset innovaatiot sekä järjestelmät parhaan käyttömukavuuden maksimoimiseksi.

Peugeot Rifter 4x4

Peugeot Rifter 4x4
Peugeot Rifter 4x4

Peugeot Rifter 4x4 -konseptimalli on suunniteltu erityisesti maastoajoon. Auto on varustettu Dangelin nelivetojärjestelmällä, erikoisrenkailla, 80 milliä korotetulla maavaralla ja aimo annoksella persoonallista tyyliä. Auton katolle sijoitettu Overland-teltta mahdollistaa majoittumisen luonnon helmassa.