Näillä malleilla saksalaismerkki harppaa kohti tulevaisuutta

Toisen sukupolven Opel Insignia esiteltiin ensi kertaa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Esillä oli sekä alkukesästä saapuva Insignia Grand Sport sekä myöhemmin markkinoille tuleva Insignia Sports Tourer. Lisäksi oli ensi kertaa mahdollisuus nähdä Opelin uusi kaupunkimaasturi Crossland X.

Opelin suunnittelujohtaja Mark Adams Insignia Crossland X:n ja Insignia Grand Sportin seurassa.

Opel esitteli Geneven autonäyttelyssä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kolme tänä vuonna markkinoille tulevaa uutuusmallia: Insignia Grand Sportin ja Insignia Sports Tourerin sekä kaupunkimaasturiluokkaan sijoittuvan uutuusmallin Opel Crossland X.

Opelin pääjohtaja Karl-Thomas Neumann kertoi lehdistötilaisuudessa myös niistä mahdollisuuksista, joita Opelin siirtyminen PSA:n alle tarjoaa.

”Meillä on nyt mahdollisuus luoda todellinen Euroopan mestari. Hyödymme mittakaavaeduista, yhteistyöstä autojen suunnittelussa sekä molempien yritysten vahvuuksista, kuten motivoituneista ja osaavista työntekijöistä.”

Opel ja PSA ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. Geneven autonäyttelyssä esitelty Opel Crossland X on menestyksellisen autojen kehittämiseen liittyvän yhteistyön ensimmäinen esimerkki.

Opelin pääjohtaja Karl-Thomas Neumann ja Opel Insignia Grand Sport.
Opelin pääjohtaja Karl-Thomas Neumann ja Opel Crossland X.

Suositun Opel Insignian ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2009, jolloin se valittiin saman tien Vuoden Autoksi Euroopassa. Nyt maailman ensiesittelyssä on malliston toinen sukupolvi, niin 5-ovisena Grand Sport -versiona kuin Sports Tourer -farmarimallina.

Ihaillulla Monza-konseptilla on ollut vaikutusta Insignia Grand Sportin muotoiluun niin sisä- kuin ulkopuolelta. Ison coupemallin urheilullisen eleganttiuden ja uuden arkkitehtuurin ansiosta Grand Sport on tilava ja erittäin hyvä ajettavuudeltaan. Lisäksi uutuudessa on esimerkillisen paljon niin turvallisuutta kuin mukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

Älykästä teknologiaa uudessa Insigniassa edustavat muun muassa edistykselliset Opel IntelliLux LED matrix -ajovalot, erittäin hienostunut nelivetojärjestelmä älykkäällä voimanjaolla ja tuulilasiin heijastuva näyttö. Uusi Insignia huolehtii myös muiden kuin omien matkustajien turvallisuudesta: se on ensimmäinen Opel, joka on varustettu aktiivisella konepellillä, joka nousee mahdollisessa jalankulkijatörmäyksessä millisekunneissa ja lisää näin ollen etäisyyttä moottorin koviin osiin, mikä parantaa jalankulkijan suojausta merkittävästi.

Opel-malliston uusi lippulaiva on ensimmäinen Opel, jossa on 8-nopeuksinen automaattivaihteisto, 360 asteen näkymän tarjoava kamera sekä luokkansa parhaimmistoon kuuluva nelivetojärjestelmä (Twinster) varustettuna älykkäällä voimanjaolla.

Tehokkaiden uuden sukupolven turbomoottorien ansiosta ja 200 kilon painonpudotuksen (mallista riippuen) ja matalamman ajoasennon ansiosta Opel Insignia on nyt aiempaa ketterämpi ja tarjoaa kuljettajalleen nautinnollista ajettavuutta.

Uudessa Insigniassa on erittäin kehittyneet tietoviihdejärjestelmät ja liitettävyys. Viime syksynä Suomen markkinoille tullut henkilökohtainen palveluavustaja, Opel OnStar, saa Insignian lanseerauksen yhteydessä uusia ominaisuuksia. OnStarin avulla matkustajat voivat esimerkiksi pyytää OnStaria valitsemaan hotellin ja tekemään huonevaraukseen.

”Uusi lippulaivamme vie menestyneen veljensä Astran kaikki kiitetyt ominaisuudet uudelle tasolle. Mikään toinen auto Insignian luokassa ei voi ylpeillä yhtä monella modernilla, teknologisella ratkaisulla. Me teimme siitä kevyen, ketterän ja fantastisen ajettavan. Muotoilijamme yhdistivät siihen eleganssia ja atleettisuutta tavalla, jota jopa kalliimmat autot kadehtivat. [...] ”, sanoi Opelin pääjohtaja Karl-Thomas Neumann.

Myös täysin uusi Opel Crossland X esitellään ensi kertaa suurelle yleisölle Genevessä. Rohkeasti muotoillussa uutuudessa on yhdistetty kaupunkimaasturin parhaat puolet ja urbaani elämäntapa. Kuljettaja ja etumatkustaja voivat nauttia palkituista AGR-sertifioiduista ergonomisista istuimista – Opel on tässä segmentissä ainoa autonvalmistaja, joka tarjoaa tällaisen mukavuuden (sekä Crossland X:ssä että Mokka X:ssä).

Tavaratila on 520 litrainen. Lisäksi takaistuimia voi säätää 150 mm pituussuunnassa, joko jalkatilan tai tavaratilan kasvattamiseksi, mikä tekee Crossland X:stä entistä monikäyttöisemmän.

Mukautuvat LED-ajovalot (AFL) varmistavat parhaan näkyvyyden pimeällä, ja valinnainen tuulilasin heijastusnäyttö heijastaa tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään. Opel Eye -etukamera käsittelee monipuolisesti tietoja kuljettajan avustusjärjestelmiä (kuten nopeusrajoitusmerkkien tunnistusta ja kaistanpitoavustinta) varten.

Lisäksi uutuusmalliin on saatavissa nopeudenrajoittimella varustettu vakionopeussäädin ja etutörmäysvaroitin jalankulkijan tunnistuksella ja automaattisella hätäjarrutuksella. Crossland X on saatavana myös laajakulmaisella peruutuskameralla. Pysäköinnissä on apuna uusimman sukupolven edistynyt pysäköintiavustin.

7in17-tuotestrategia

Täysin uudet Opel Insignia Grand Sport ja Sports Tourer sekä Opel Crossland X ovat kaikki avainasemassa Opelin ”7in17”-tuoteuudistustrategiassa, jonka mukaisesti Opel tuo tänä vuonna markkinoille kaikkiaan seitsemän uutta mallia. Yksi merkittävimmistä uutuuksista on vallankumouksellinen Opel Ampera-e, joka haastaa muut täyssähköiset kilpailijansa 520 kilometrin (NEDC, New European Driving Cycle) toimintamatkallaan.

Lisäksi uutuuksiin kuuluvat nelivetoinen Opel Insignia Country Tourer, entistä monikäyttöisempi Opel Vivaro sekä isompien maasturien segmenttiin sijoittuva Opel Grandland X.