Häh? Kuka vie 627 hv tehoisella McLarenilla lapsia kouluun?

Rowan Atkinson, joka tunnetaan tietenkin paremmin nimellä Mr. Bean, myy kuuluisaksi tulleen McLaren F1 -superautonsa. Hän kertoo ajavansa sillä pääasiassa ostoksille. Lisäksi sillä viedään lapsia kouluun.

McLaren F1 -autoja tehtiin vain 106 kappaletta. Atkinsonin yksilön hinnaksi arvioidaan lontoolaisessa Taylor and Crawleyn erikoismyymälässä jopa 13 miljoonaa euroa.​
McLaren F1 -autoja tehtiin vain 106 kappaletta. Atkinsonin yksilön hinnaksi arvioidaan lontoolaisessa Taylor and Crawleyn erikoismyymälässä jopa 13 miljoonaa euroa.​

Brittinäyttelijä Rowan Atkinson (60) ajaa jälleen McLaren F1 -superautollaan, jonka hän kertaalleen ehti romuttaa.

McLarenin kolarikorjauksiin käytettiin yli miljoona euroa.

Nykyisin McLaren-yksilöllä on ikää 17 vuotta ja matkamittarissa on noin 66 000 km.

Superautoa käytetään lähinnä ostoskassina, mutta sillä myös kuljetetaan lapsia kouluun, kertoi Atkinson brittiläiselle sanomalehdelle, Daily Telegraphille antamassaan haastattelussa.

Atkinsonin mukaan on todellinen etuoikeus saada cruisailla McLarenilla aivan hitaalla nopeudella. Hän kehuu BMW Motorsportin virittämän, 627-hevosvoimaisen ja 6,1-litraisen V12-moottorin käyttökelpoisuutta arkiajossa.

  • Nykyaikaiset superautot, joissa on vastaava suorituskyky, ovat omamassaltaan suuria ja niissä o niukasti sisätilaa. Vertailun vuoksi McLaren F1 on pieni ja siihen mahtuu kolme ihmistä matkatavaroineen. Ja silti autossa on tilaa V12-moottorille. Sitä paitsi McLaren painaa yhtä paljon kuin pikkuauto, selitti Atkinson Daily Telegraphille.

Koomikko omistaa myös kokoelman kilpa-autoja, joiden joukossa on sellaisia merkkejä, kuten Ferrari, Aston Martin sekä Jaguar.

McLaren F1 on ”Mr. Beanin” pisimpään omistama auto, jonka hän osti uutena vuonna 1997.

Elokuussa 2011 yksilö paloi vakavan kolarin yhteydessä, jolloin Atkinson selvisi tilanteesta onneksi lievin vammoin.

Uutistoimisto PA:n mukaan korjauksiin kului vuoden verran ja niihin upposi rahaa noin miljoona puntaa, suunnilleen 1,3 miljoonaa euroa.

Nyt Atkinson on kuitenkin myymässä autoaan jollekulle, joka osaa arvostaa sen suorituskykyä.

Hän ei kuitenkaan salli autolleen minkäänlaista kolaroinnista aiheutuvaa arvonlaskua, eli tinkiminen ei tule kuuloonkaan.

McLaren F1 -autoja tehtiin vain 106 kappaletta ja sen hinnaksi arvioidaan lontoolaisessa Taylor and Crawleyn erikoismyymälässä jopa 13 miljoonaa euroa.

McLaren F1 kiihtyy nollasta sataan vain 3,4 sekunnissa ja sen huippunopeudeksi ilmoitetaan 360 km/h.