Haloo: kuka onnellinen huusi itselleen Ferrarin naurettavalla 2 800 eurolla?

Joku onnellinen löysi netistä itselleen oman, Australian New South Walesin osavaltion rekisterissä olevan Ferrari 308 GTB:n, eikä joutunut maksamaan siitä nopeana toimijana kuin 2 897 euroa! Voiko Ferrari 308 GTB:n hankkia niin halvalla?

Joku onnellinen löysi nettihuutokaupasta itselleen oman, Australian New South Walesin osavaltion rekisterissä olevan Ferrari 308 GTB:n, eikä joutunut maksamaan siitä nopeana toimiajan kuin 4 049,01 paikallista dollaria.

Lasketaanpa. Summa vastaa päivän kurssin mukaan hieman yli 2897,48 euroa! Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta.

Miten Ferrari 308 GTB:n voi huutaa niin halvalla? Onko kyseessä sattuma? Ainoa huutaja, huutokaupan sulkeutuessa aamuyöllä klo 03.00? Ferrarin lähtöhintakin oli naurettavat 99 senttiä, jonka tarkoitus oli tietenkin houkutella liikkeelle mahdollisimman monia huutajia ja saada loppusumma kohoamaan loppumetreillä pilviin.

Kyllä, se on sitä itseään, ainakin hieman kauempaa tarkasteltuna. Mutta hetkinen, sehän on... Siirrytäänpä sisätiloihin. Sieltä salapoliisille paljastuu hieman lisää yksityiskohtia. Nyt alkaa tuntua, ettei kaikki olekaan ihan kohdallaan.

Viimeistään kabiinissa joutuu toteamaan vuorenvarmasti, että kyseessä onkin takapihan Gibraltarin autotallissa ideoitu Ferrari-klooni, jonka pohjana on 1974-mallinen Toyota Celica.

No, mutta se selittää auton alhaisen lähtö- ja myyntihinnan.

Konetilassa ei huilaakaan Maranellon V8, vaan 1,6-litrainen Toyota Celican nelikko, varustettuna kahdella kaasuttimella, eikä tehoja tietenkään saada enempää kuin vakiot 107 hevosvoimaa.

Aika yritteliäs toteutus, ken tällaisista sitten pitääkään.

 

Auto Bild