Haluatko ajaa omaa hävittäjää – vain yksi valmistetaan

Ford esittelee uuden Mustang GT:n ainutkappaleen, joka on nimeltään U.S. Air Force Thunderbirds Edition 2014.

Ford Mustang GT:n U.S. Air Force Thunderbirds Edition 2014 on erikoispainos, jonka Ford valmisti hyväntekeväisyystapahtumaan.

Lentonäytöstapahtuma Gathering of Eagles järjestetään 1. elokuuta 2013 Yhdysvaltain ilmavoimien maineikkaan Thunderbirds-taitolentoryhmän 60-vuotisen historian kunniaksi kansainvälisessä ilmailutapahtumassa EAA AirVemturessa, Oshkoshissa, Wisconsinissa.

Kyseessä on maailman tunnetuin ilmavoimien taitolentoryhmä. Myös Yhdysvaltain laivaston ilmavoimien Blue Angels on erittäin kuuluisa.

Thunderbirds vieraili 2011 Suomessa ja lensi lisäksi komeasti muodostelmassa Helsingissä Yhdysvaltain suurlähetystön ylitse kunnialennon.

Kuvien Mustang GT -ainutkappale maalattiin Thunderbirdsien General Dynamics F-16 Falcon -hävittäjissä käyttämään upeaan puna-sini-valkoiseen näytösväritykseen.

Mustangin konetilassa murisee 5,0 litran V8, josta otetaan tehoa  418 hevosvoimaa ja maksimivääntöä 529 Nm.

Yksilön valmistenumero (VIN) on VIN0001.

Hävittäjän lasikuomua imitoi lasikatto. Käsin tehty aerodynamiikka-korisarja ja 22-tuumaiset kevytmetallivanteet antavat Ponille näyttävää lisäväriä.

Myös ohjaamo on viritetty U.S. Air Forcen tunnelmaan: kun ovi avataan, LED-valot heijastavat asvalttiin hävittäjälentokoneen siluetin.

Niin ikään kojelaudassa ja navigointilaitteistossa on hävittäjähenkeä.

Mikä mukavinta, Recaro-kuppi-istuimiin on brodeerattu tyylikkäät Thunderbirds-logot. Sokerina pohjalla Thunderbirds-tunnus löytyy toki myös öljypohjasta!