Hankook Technodome: Hankook avaa uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa

Hankook Tire piti 18.10.2016 uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa Hankook Technodomen avajaisjuhlat Korean Daejeonissa.

Hankook Technodomen on suunnitellut Sir Norman Fosterin perustama arkkitehtitoimisto Foster + Partners ja siinä yhdistyvät Hankook Tiren huipputeknologia, visio ja yrityskulttuuri. Daejeonissa, Etelä-Koreassa sijaitsevaan Hankook Technodomeen on investoitu kokonaisuudessaan noin 220 miljoonaa euroa.(Kuva: Hankook)
Keskus on varustettu alan viimeisintä kehitystä edustavin tutkimus- ja testauslaitteistoin. Siellä on ajosimulaattori sekä jousitusarvojen tutkimiseen tarkoitettu SPMM (Suspension Parameter Measuring Machine) virtuaalisten testien suorittamiseen ja niiden digitaalisten tulosten tallentamiseen. (Kuva: Hankook)

Keskuksen pohjapinta-ala on 96 328 m2 ja siihen kuuluvat 6-kerroksinen tutkimus- ja tuotekehitysrakennus sekä 8-kerroksinen asuinrakennus. Asuinrakennus on varustettu työntekijöille tarkoitetuilla palvelutiloilla, mukaan lukien hyvinvointikeskus, lääkäriasemat, kahvilat ja päiväkoti.

USGBC (U.S. Green Building Council), joka on yksi arvostetuimmista ympäristöystävällisen rakentamisen sertifiointijärjestelmistä, myönsi Hankook Tirelle Hankook Technodomen rakentamisesta kultaisen LEED-ympäristösertifikaatin (Leadership in Energy and Environmental Design).

Hankook Technodome on malliesimerkki tulevaisuuden teknologiasta, joka yhdistää ympäristöystävälliset materiaalit, uusien materiaalien kehittämisen, simulointiteknologiat sekä verkottumisteknologian.