Huippumerkki Maybach suorittaa kolmannen tulemisen: Nyt oma alamerkkinsä

Vuonna 2011 Mercedes-Benzin pääjohtaja Dieter Zetsche määräsi Maybach-loistoautomerkin loppuvaksi, ja näin tapahtuikin 2012. Nyt on paluun vuoro.

Takaosan sähköisesti lepoasentoon laskeutuvat istuimet on verhoiltu Designo-nahalla. Mercedes-Maybach S 600 -mallissa on Maybach-perinteitä vaalivaan tapaan erityisen runsaat jalkatilat erillisillä takaistuimilla.

Maybach suorittaa nyt toisen paluun – alkujaanhan merkki oli itsenäisenä loistoautomerkkinä markkinoilla vuosina 1921–40.

Seuraavaksi merkki tuli uudelleen markkinoille vuonna 2002 ja jatkoi vuoteen 2012, jälleen omana merkkinään,

Nyt kyseessä on Mercedes-Benzin S-sarjan huippumalliksi asemoitu tuote, Mercedes-Maybach S 600, varustettuna erityisen pitkällä akselivälillä.

Sen ansiosta mallissa on todella laakea takaistuimen jalkatila, joka erityisesti erottaa sen tavallisista S-sarjalaisista.

Tässä voi ihailla Mercedes-Benzin julkistamaa ensimmäistä valokuvaa uuden Maybach-mallin takajalkatiloista.

Mercedes-Benziltä painotetaan, ettei Maybach ole yksinomaan Mercedes-Benzin S-sarjan alaversio, vaan että Maybach on nimenomaisesti oma alamerkkinsä.

Pelkkä alaversioksi jättäminen ei tehtaan mukaan olisi tehnyt oikeutta maineikkaalle Maybach-nimelle.

Se halutaan säilyttää asiakkaille, jotka haluavat erottua huipputason autoissa "massatuotteista".

Koska Maybach on jatkossa alamerkki, Maybachin logo katoaa siis konepellistä, mutta siksi onkin merkittävää, että Maybach-nimi esiintyy takaluukussa.

Varustukseen kuuluu myös järeä Burmester-hifijärjestelmä S-sarjaa isommin kaiuttimin, ja auton keskiosan lisäkaiuttimen avulla halutaan muodostaa asiakkaille aivan erityinen äänimaailma.

Takaosan sähköisesti lepoasentoon laskeutuvat istuimet on verhoiltu Designo-nahalla.

Uutta ovat myös C-pilarien pikkuikkunat sekä Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.