Huippunopea Mercedes C 63 AMG Coupe vauhdissa – katso video!

Mercedes Benz C 63 AMG coupé saapuu syksyn lähestyessä myös Suomeen. Autossa on monia yhtäläisyyksiä AMG:n aikaisempaan coupé-mallistoon sekä lokinsiipiseen SLS AMG -malliin.

Mercedes Benz C 63 AMG coupé saapuu syksyn lähestyessä myös Suomeen. Autossa on monia yhtäläisyyksiä AMG:n aikaisempaan coupé-mallistoon sekä lokinsiipiseen SLS AMG –malliin.

Ulkonäöltään C 63 AMG coupé on dynaamisempi ja atleettisempi kuin aiemmin. Kompaktia kaksiovista autoa luonnehtivat jännittävä, matala sivuprofiili, vahva hartialinja, kapea C-pilari, lyhyet ylitykset sekä pitkä konepelti ja katto.

Etusäleikkö, AMG-huomiovalot, kirkaslasiset ajovalot ja titaniumharmaat, 5-puolaiset AMG-kevytmetallivanteet, takaosan musta diffuusori ja kaksi kromattua kaksoispakoputkea sekä muut AMG-erikoisvarusteet viimeistelevät auton.

Ja suorituskyky on tietenkin vakuuttava: AMG:n vapaasti hengittävä 6,3-litrainen V8-moottori tuottaa 457 hv tehon ja 600 newtonmetrin huippuväännön, joiden turvin auto kiihtyy 0­–100 kilometriin vain 4,5 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa. AMG Performance –paketilla teho nousee 487 hevosvoimaan, jolloin kiihdytys 0–100 kilometriin sujuu 4,4 sekunnissa.

7-vaihteisessa AMG Speedshift MCT –kaksoiskytkinvaihteistossa on neljä ajoasentoa: C, S, S+ ja M. C-asennossa vaihteisto on ohjelmoitu vaihtamaan ylöspäin mahdollisimman aikaisin ja toimimaan alhaisimmilla mahdollisilla kierroksilla polttoaineen säästämiseksi. Vaihteensiirrot S+ ja M-asennoissa kestävät ainoastaan 100 millisekuntia. Race Start –toiminto tarjoaa optimaalisen pidon paikaltaan kiihdytyksiin.

AMG-mallin urheiluohjauksen tehostus muuttuu ajonopeuden mukaan, ja välityssuhde on 13.5:1. Tarkkaa käsiteltävyyttä täydentää kolmivaiheisesti toimiva ESP-järjestelmä, jota voi säätää keskikonsolin käyttökytkimestä On-, Sport- tai Off-asentoihin. Hyvän pidon ja tuntuman alustaan tarjoavat edessä 235/40 R18- ja takana 255/35 R18 –sarjan renkaat.

Hintakin tälle hirmulle on nyt tiedossa: autoverollinen kokonaishinta Suomessa on 119 912,90 euroa.

 

Teksti ja kuva: Harry Kuurio

http://www.youtube.com/watch?v=oawYjD-mMrs