Hyundain suurin katumaasturi uudistui

Hyundai Santa Fe ensiesiteltiin vuonna 2001. Sen jälkeen Hyundai on myynyt SUV-mallejaan Euroopassa yli 1,5 miljoonaa kappaletta, ja niistä yli 400 000 on ollut Santa Fe -malleja.

Hyundai Santa Fe
Uusi Hyundai Santa Fe tulee Suomeen loppuvuodesta.

Neljännen sukupolven Santa Fe on 477 cm pitkä ja 189 cm leveä, ja sen akseliväli on 276,5 cm. Toisen rivin jalkatilaa on kasvatettu 38 mm, ja istuimet ovat 18 mm aiempaa korkeammalla.

Myös kulkua kolmannelle istuinriville on helpotettu ja pääntilaa kasvatettu 22 mm. Auton tavaratilaa on kasvatettu 40 litraa 625 litraan.

Uuden sukupolven nelivetotekniikkaa

Uutuus esittelee myös edistyksellisen nelivetoisen HTRAC-järjestelmän, jossa Hyundain seuraavan sukupolven nelivetotekniikka jakaa voiman ja jarrutustehon etu- ja takapyörille ajotilanteen mukaan tukien kuljettajaa vaikeissa ajo-olosuhteissa. Auton aiempaa suurempi vääntömomentti säätyy pyörien pidon ja ajoneuvon nopeuden perusteella, ja sport-tilassa jopa 50 prosenttia väännöstä siirtyy takapyörille. Eko-tilassa Santa Fe siirtää voiman pelkästään etupyörille.

Uuden sukupolven Santa Fehen on tarjolla kaksi dieselmoottoria ja bensiinimoottori. 2,0-litraisen dieselin tehovaihtoehdot ovat 150 ja 182 hevosvoimaa. Vaihteistoksi on valittavissa 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai uudelleenkehitetty 8-vaihteinen automaatti. 2,2-litraisen CRDi-dieselin teho on 197 hv. Mallin polttoainetehokkuutta on parannettu uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

Dieselmoottorivaihtoehdot ovat valittavissa joko etuvetoisena tai nelivetoisena. 2,4-litraisen bensiinimoottorin teho on 185 hv, ja se on yhdistetty 6-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja nelivetoon.

Uutta Santa Fetä odotetaan saapuvaksi Suomeen vuoden toisella puoliskolla. Uutuuden Suomen-hintoja ei ole vielä vahvistettu.