Hyundain tärkein malli Tucson koki päivityksen

Hyundai esitteli uudistuneen Tucsonin keväällä. Tucson on ollut vuonna 2015 tapahtuneesta lanseerauksestaan lähtien Euroopan myydyin Hyundai-malli. Suomeen uudistunut Tucson tulee syksyllä.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucsonin 11 ulkovärivaihtoehdosta kolme on uutta.

Euroopassa suunniteltu ja valmistettava Hyundai Tucson on saanut uuden päivitetyn designin, moottorit sekä edistykselliset turvallisuus- ja mukavuusvarusteet.

Malli saa uutta ilmettä Hyundain tunnusomaisella Cascading Grill -etusäleiköllä ja tyylikkäillä uusilla täys-led-ajovaloilla. Etupuskuria on nostettu ja sekä takavalot että takapuskuri uusittu.

Sisätiloiltaan Tucsonin olemus päivittyy neljällä sisustavärivaihtoehdolla sekä laadukkaammilla verhoilumateriaaleilla. Uuden Tucsonin varustetasot ovat Fresh, Comfort, Style ja Premium. Mallien Suomi-hintoja ei ole vielä julkistettu.

Uusia moottorivaihtoehtoja

Uuteen Tucsoniin on tarjolla kaksi diesel- ja kaksi bensiinimoottorivaihtoehtoa.

Uusi moottorivaihtoehto on 2,0 CRDI -kevythybridimoottori, jossa sähkömoottori on yhdistetty dieselmoottoriin – auto ei kuitenkaan kulje metriäkään pelkällä sähköllä. Tehoa uudessa moottoriversiossa on 186 hevosvoimaa. Tämä suorituskykyinen moottori on liitetty nelivetoon ja uudelleenkehitettyyn 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon.

Toinen dieselmoottorivaihtoehto on uudelleenkehitetty 1,6 CRDI kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla (115 ja 136 hv). Ensimmäinen tehoversio on tarjolla etuvetoisena 6-vaihteisella käsivaihteistolla, tehokkaampi versio 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla etu- ja nelivetoisena.

Tucsoniin on tarjolla myös kaksi bensiinimoottoria. Etuvetoisena tarjolla oleva 1,6 MPI 6-vaihteisella käsivaihteistolla tarjoaa tehoa 132 hv. Tehokkaampi 1,6 T-GDI (177 hv) on saatavilla 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaatin kanssa. Tehokkaamman version yhteyteen on saatavilla etuveto tai neliveto.

Uusimmat turvallisuusvarusteet

Uusi Tucson on varusteltu aiempaa monipuolisemmalla tietoviihdejärjestelmällä. Matkustusmukavuuden takaavat tarjolla oleva Krellin toimittama premium-tason äänentoistojärjestelmä ja langaton QI-standardin mukainen matkapuhelimen latausmahdollisuus.

Apple CarPlay- ja Android Auto -palveluita sekä bluetooth-liitäntää tukeva uusi seitsemän tuuman kosketusvärinäyttö on vakiovarusteena Fresh-varustetasosta alkaen.

Tucsoniin on valittavissa myös kahdeksan tuuman näytöllä varustettu navigointijärjestelmä 3D-kartoilla ja veloituksettomat reaaliaikaiset LIVE Services -palvelut seitsemäksi vuodeksi.