Infiniti QX56 hyökkää 400 hv voimalla

2012-mallinen Infiniti QX56 oli näytillä Shanghain autonäyttelyssä. Se vastaa pitkälti edellisvuosimallia, muotoiluelementtien juontuessa FX35- ja FX50-malleista. Jo 2011-mallinen oli edeltäjäänsä pitempi, leveämpi ja matalampi – tarjoten hyvin amerikkalaisehenkiset toimintapuitteet.

Uusin 2012 Infiniti QX56, Nissanin lippulaivamerkin edustaja oli näytillä Shanghain autonäyttelyssä. Malli vastaa pitkälti edellistä vuosimallia, muotoiluelementtien juontuessa FX35- ja FX50-malleista. Jo 2011-mallinen oli edeltäjäänsä pitempi, leveämpi ja matalampi – tarjoten hyvin amerikkalaisehenkiset toimintapuitteet.

Konepellin avaaminen tuo veden kielelle, sillä sieltä löytyy 5,6-litrainen ja 32-venttiilinen suorasuihkutettu täysalumiininen V8, täysin omaa tuotantoa. Tehoa saadaan rapsakat 400 hv ja maksimiväännöksi ilmoitetaan 560 Nm. Elektronisesti ohjattu 7-nopeuksinen automaatti huolehtii pehmeistä vaihdoista. Kehittyneessä jatkuvassa nelivetojärjestelmässä on on eri moodeja, esimerkiksi lumelle ja kuormanvetoon.

Sisustuksessa hemmotellaan soft-nahkaisin istuimin, joista kuljettajalla on 10-suuntaiset säädöt ja etumatkustajalla 8-suuntaiset. Istuinrivejä on kolmin kappalein ja ilmastointikin on kolmialueinen. Tasokkaasta äänentoistosta vastaa Bosen audio 13 kaiuttimella, mukaan lukien kaksi subbaria.

Turvavarusteisiin lukeutuvat kaikki mahdolliset, mukaan lukien kaistavahti, rengaspainevalvonta ja turvaverhot. Törmäyksenestosysteemi (FCW) ennakkovaroittaa kuljettajaa mahdollisesti tulevasta kolarista sekä ääni- että valosignaalein.

Infiniti QX56 olisi tuotteena siis periaatteessa juhlava tapaus Euroopankin katumaasturimarkkinoille.

 

Teksti ja kuva: J. Peltonen