Isuzu paranteli D-Max-avolavaa

Isuzu D-Max sai vuosi sitten uuden moottorin. Nyt avolavan parantelemisessa on keskitytty kuljettajan ja matkustajien mukavuuteen sekä turvallisuuteen. Mallin takuu on nyt viisi vuotta.

Isuzu D-Max
Isuzu D-Maxin takuu on nyt viisi vuotta ilman kilometrirajoituksia.

Hyötyajoneuvoihin erikoistunut Isuzu on maailman suurin raskaan kaluston dieselmoottorien valmistaja: japanilaisyhtiön tehtailta lähtee vuosittain asennettavaksi toista miljoonaa moottoria.

Ensimmäisen pick-upinsa Isuzu esitteli 55 vuotta sitten vuonna 1963.

Vuosi sitten Isuzu teki D-Maxin koriin muutoksia, jotka paransivat avolavan aerodynamiikkaa ja alensivat sen myötä kulutusta ja melutasoa. Samalla keulan rakennetta parannettiin ottamaan entistä enemmän huomioon kevyt liikenne.

Nyt vuosimallin 2018 myötä turvallisuutta on kehitetty entisestään, sillä ajonvakautukseen kuuluu nyt TSC (Trailer Sway Control) eli perävaunun vakautusjärjestelmä.

D-Maxissa on 1,9-litrainen turbodiesel (164 hv ja 360 Nm). Moottorin synnyttämää melua on alennettu vaihtamalla ohjaustehostimen pumpun ratas hihnaan.

Mukavuutta uusilla materiaaleilla

D-Maxin ohjaamon kerrotaan olevan uusien materiaalien ansiosta paljon entistä hienostuneempi. ”Uudet pinnat näyttävät hienoilta, ja ne ovat pehmeinä miellyttäviä koskettaa. Lisäksi korkealaatuiset ja kromiset pinnat nostavat Isuzun laatutasoa entisestään.”

Autoon on tehty myös vähäiseltä tuntuvia, mutta järkeviä parannuksia, joihin kuuluu usb-porttien virran nosto kaksinkertaiseksi.

Kuljettajan apuna on paljon varusteita, kuten taloudelliseen ajotapaan ohjaava vaihtamisvalo ja monipuolinen ajotietokone (ei LX). 7-tuumaisen kosketusnäytön (ei LX) avulla voi käyttää äänentoistoa ja puhelinta, ja siihen tulee peruutuskameran kuva. Autossa on myös mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin.

Takuu viisi vuotta

D-Maxin vahvuuksiin kuuluu suuri kantavuus. Space Cabien kantavuus on 1 120 kiloa ja Double Cabien 1 085 kiloa. D-Maxissa on markkinoiden suurin vetomassa eli 3 500 kiloa.

D-Maxiin tehdyistä parannuksista huolimatta sen hinnat ovat ennallaan. Uudistuneen Space Cabin hinnat alkavat LX-varusteisen 30 995 eurosta. Erittäin hyvin varusteltu LS maksaa käsivalintaisella vaihteistolla 35 395 euroa ja automaattivaihteiston kanssa 38 995 euroa.

Toisena ohjaamovaihtoehtona on pitkä neliovinen miehistöohjaamo, Double Cab, jonka hinnat lähtevät 36 395 eurosta. Double Cabin voi valita automaattivaihteisena LSX-huippuvarustein (mm. nahkaverhoilu), jolloin sen hinta on 44 995 euroa. Viidelle rekisteröidyt D-Max Double Cabit ovat 8–10 000 euroa kaksipaikkaisia kalliimpia.

Isuzu D-Maxin vahvuuksiin kuuluu lisäksi uusi viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoituksia.