Itkekää: 1957 Plymouth paalattiin Kaliforniassa!

Joku hölmö monien muiden joukossa antoi 1957 Plymouthinsa muutaman sadan taalan ympäristökorvausta vastaan paalattavaksi. Useimmat vastaavista aihioista pystyttäisiin restauroimaan tai käyttämään varaosiksi. Joskus yksilöitä onnistutaan sentään pelastamaan, ennen kuin on liian myöhäistä.

Joku hölmö monien muiden joukossa antoi Kaliforniassa 1957 Plymouthinsa muutaman sadan taalan ympäristökorvausta vastaan paalattavaksi, puhumattakaan kaikista muista pinotuista 1950-luvun Fordeista ja vastaavista.

Romutusohjelma tunnetaan nimellä Cash for Clunkers, ja mikä karmeinta, se ei tee mitään eroa oikeiden romuautojen, kolariautojen ja keräilyharvinaisuuksien välillä. Useimmat vastaavista aihioista pystyttäisiin restauroimaan tai käyttämään varaosiksi.

Aihiot olivat vielä vuonna 2008 hengissä Pearsonsin romuttomalla Mariposassa, Kaliforniassa. Ajatelkaapa: jos USA:ssa paalataan arviolta 10 miljoonaa autoa vuodessa, niin kuinka monta helmeä meneekään mukana, edellämainittujen pikkukorvausrahojen toivossa?

Toisella videolla Cash for Clunkers -ohjelmalta pelastettu 1966 Plymouth Fury Convertible, joka on saanut uuden elämän!

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=qMOoWhYznvE

 

http://www.youtube.com/watch?v=lXOid1_eV4A