Ivalon Ferrari FF lähikuvissa!

Nelivetoinen Ferrari FF näyttää lähemmin tarkastellen tällaiselta:

Ensikuvat Ferrarin ensimmäisestä nelivetoisesta FF-mallista (= Ferrari Four) näyttävät kerta kaikkiaan häikäiseviltä! Superauto korvaa Ferrari 612 Scaglietti -lippulaivan ja esitellään pian Geneven autonäyttelyssä. Ferrarin kannalta FF saapuu suorastaan kreivin aikaan, sillä superautovalmistaja tarvitsee tehokasta nelipaikkaista coupeta Bentley Continental GT/GTC:tä ja Aston Martin Rapidea vastaan, puhumattakaan Porschen, Audin, BMW:n ja Mercedes-Benzin vikkeläpyöräisistä coupeista.

Ferrari kutsuu FF-mallia vallankumoukselliseksi malliksi, joka tarjoaa ”poikkeuksellisen kovaa suorituskykyä ja muunneltavuutta” FF:ssä on 612 Scagliettin tapaan neljä paikkaa ja tekniikasta vastaa uusi, 660 hv tehoinen ja 6,3-litrainen suorasuihkutteinen V12.

Huolimatta 5,75-litraisen Scagliettin 540 hv tehoja suuremmasta hevosvoimamäärästä, uusi FF on edeltäjäänsä taloudellisempi, eikä CO2-lukemakaan ole kuin 360 g/km, eli tuntuvasti vähemmän kuin Scagliettin 470 g/km.

Nelivetoiseen kätkeytyy tietenkin hyötyominaisuuksia, kuten 4RM-tunnuksinen nelivetojärjestelmä, joka on tavanomaista nelivetoa keskimäärin 50 % kevyempi ja mahdollistaa lähes ihanteellisen painonjakauman, jossa 53 % lepää taka-akselilla. FF:ssä on myös elektroninen SCM3-iskunvaimennusjärjestelmä sekä Brembon viimeisimmät hiilikuitukeraamiset jarrut, jotka kestävät auton koko käyttöiän.

FF:n huippunopeus on 335 km/h ja malli kiihtyy sataan vain 3,7 sekunnissa. Myynti alkaa Euroopassa toukokuun vaiheilla ja syksyllä USA:ssa. Keski-Euroopassa hinta asettunee 250 000 euron.

J. Peltonen