Jaguarin I-Pace-täyssähköauto tulee pian

Urheilullinen Jaguar I-Pace -sähköauto tulee Suomeen jo kesällä – uutuusmallin hinnat alkavat 84 379 eurosta.

Jaguar I-Pace
Jaguar I-Pacen luvataan kulkevan sähköllä jopa 480 kilometriä.

Viidelle aikuiselle riittävä I-Pace on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi, joka tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn, seuraavan sukupolven tekoälyteknologian sekä SUV:n käytännöllisyyden.

I-Pacessa on viimeisintä teknologiaa edustava 90 kWh:n akku, joka koostuu 432:sta korkean energiatiheyden litiumionipussikennosta ja tarjoaa 480 km:n toimintasäteen (WLTP). Akun lataus 80-prosenttisesti kestään 100 kW:n DC-pikalatauksella 40 minuuttia. Sama lataus kotona AC-seinälatauspisteestä (7 kW) kestää vähän yli kymmenen tuntia.

I-Pacen suorituskyvyn taustalla ovat kaksi Jaguarin suunnittelemaan sähkömoottoria, joissa vetoakselit kulkevat moottorin läpi minimoiden moottorin fyysisen koon. Sähkömoottorit luovat yhteensä 400 hevosvoimaa sekä vakuuttavan 696 newtonmetrin väännön.

Moottoreiden korkea vääntömomentti sekä energiatehokkuusominaisuudet antavat I-Pacelle urheiluauton ominaisuuksia. Satasen kiihtyvyysarvo on 4,8 sekuntia. Auton akseleille sijoitetut sähkömoottorit ovat luomassa 50:50-painonjakaumaa ja alhaista painopistettä.

Vaikka I-Pace on ulkomitoiltaan keskikokoinen SUV, sen sisätilat vastaavat suuremman kokoluokan autoa. Takana on jalkatilaa 89 cm.

I-Pacesta on saatavilla S-, SE- ja HSE-varustelutasot sekä First Edition -malli, jonka inspiraationa on toiminut alkuperäinen konseptimalli.