Jeep Trailhawk on suunniteltu vaativimpiin maasto-olosuhteisiin

Euroopan automarkkinoilla eniten myyntiään kasvattanut automerkki on Jeep. Vuonna 2014 Jeepin myynti kasvoi 70 %. Vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla kasvu on ollut vieläkin hurjempaa: 174 % edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Suomessa Trailhawk-merkkiä kantavat Jeep Renegade, jossa on 170 hv 2-litrainen turbodieselmoottori 9-portaisella automaattivaihteistolla. Jeep Cherokee Trailhawkia taas vauhdittaa 3.2-litrainen V6, jossa on 272 hevosvoimaa ja niin ikään 9-portainen automaattilaatikko

Maastokelpoisten SUV:ien kysyntä on kasvussa, tähän kysyntään Jeep vastaa esittelemällä autojen maastokelpoisuuden osoittavan ”Trail Rated” -järjestelmän ja sen merkkiä kantavan Trailhawk-malliston. Trailhawk on Jeepin maastokelpoisuuden huipentuma.

Trail Rated -merkkiä kantavat Jeep-malleista Jeep Renegade ja Jeep Cherokee. Trail Rated -tunnus takaa näiden autojen maastokelpoisuuden kaikkein vaativimmilla reiteillä kuten legendaarisella Rubicon Traililla. Trail Rated - maastokelpoisuuteen kuuluu myös kyvykkyys kulkea syvässä vedessä ilman teknisiä ongelmia. Autojen voimakkaat, jopa rajut piirteet korostavat Jeepin maastokelpoisuutta.

Trail Rated -luokittelu esiteltiin alun perin vuonna 2003. Sen tavoitteena oli pystyä kertomaan asiakkaille, kuinka perusteellisesti Jeep on omistautunut autojen maasto-ominaisuuksien sekä erityisesti nelivedon kehittämiseen. ”Kun autoissamme on ”Trail Rated” -merkki, se on takuu siitä että Jeepillä voi ajaa minne tahansa, milloin tahansa ja millaisissa olosuhteissa tahansa” painottaa Jeepin maahantuoja FCA Finland.

Viisi eri testitasoa

Trail Rated Jeepien mallisto on käynyt läpi lukuisia haastavia testejä maailman vaativimmissa maastoissa, kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Tavoitteena on ollut maasto-ominaisuuksien perusteellinen testaaminen. Läpäistäviä testitasoja on viisi. Niihin kuuluvat luistonesto, vedessä ajaminen, käsiteltävyys, pyörien välisen vedon säätäminen sekä etenemiskyky.

Jokaisella tasolla tehdään useita testejä, joissa selvitetään, miten auto käyttäytyy epätasaisessa maastossa, jyrkissä kulmissa sekä esteissä. Trail Rated -malleilla täytyy olla erityisen hyvä etenemiskyky, erinomainen pito kaikilla mahdollisilla alustoilla ajettaessa sekä näitä tukevat ja vaimentavat voimansiirto, jousitus- ja alustaominaisuudet.

Trail Rated on autoteollisuudessa edelläkävijänä tunnustettu testausmetodologia, jonka ovat kehittäneet yhteistyössä Jeepin tuotekehitysinsinöörit ja Jeepin Nevadan koeajokeskus. Yhdistelemällä maastossa ajaminen ja tiekonesimulaatiot, metodologian avulla on luotu yhdenmukaiset, tasalaatuiset ja luotettavat mittarit maastokelpoisuuden määrittämiseen.

Trailhawk-malleissa on aina vakiona edistyksellisimmät vaihteisto- ja nelivetovarusteet. Neliveto on täysin elektronisesti säädettävissä, siinä on alamäkiominaisuudet sekä useita valinnaisia ajotiloja erilaisille ajoalustoille kuten lumeen, hiekkaan ja mutaan.

Suomessa Trailhawk-merkkiä kantavat Jeep Renegade, jossa on 170 hv 2-litrainen turbodieselmoottori 9-portaisella automaattivaihteistolla sekä Jeep Cherokee Trailhawk, jota vauhdittaa 3.2-litrainen ja 272 hv tehoinen V6 varustettuna niin ikään 9-portaisella automaattilaatikolla.

Alkaen-hinnat ovat Jeep Renegade Trailhawk 2.0 Multijet 170 hv AT9, 4WD:n osalta 38 487 e. Jeep Cherokee Trailhawk 3.2 V6 272 hv AT9 4WD maksaa 59 992 e.