Jesh! Turbomoottori tekee paluun – mutta mihin autoon?

Turbomoottori on suorittanut paluun Ferrarille. Ensi kertaahan sellainen koettiin Ferrari F40 -mallissa (1987–1992) ja nyt on sitten uuden turbokoneen vuoro.

Ahdin tekee paluun katu-Ferrariin.

Ferrari California -mallin facelift tuo mukanaan 3,9-litraisen tuplaturbo-V8:n, joka kehittää 560 hevosvoimaa sekä maksimivääntöä 755 Nm.

Maserati Quattroportesta lainattu muokattu moottori tuottaa 70 lisähevosvoimaa verrattuna edeltäjämallin 4,3-litraiseen vapaasti hengittävään V8:aan.

Samalla keskikulutuksen mainitaan pudonneen 0,6 litraa, joskaan asialla ei liene superautosta puhuttaessa oikeasti mitään merkitystä.

Ferrari California T -mallin etusäleikkö on aiempaa kookkaampi ja suurempi iskutilavuus merkitsee 20 prosenttia kookkaampaa jäähdytintä.

Sivuilmanotot syöttävät ilmaa turbomoottorin ahtoilman jäähdyttimelle.

Pakoputkien ulostulot ovat uudenlaiset ja samalla takaosan diffuusorilevyä on kohennettu.

Etupään ilmanottoaukkojen ansiosta 2+2 -paikkainen California T on edestä katsoen näyttävämpi ja takaa leveämmän oloinen.

Kovakaton saa lasketuksi 14 sekunnissa sähköisesti tavaratilaan.

Ohjaamossa etuistuimien uudet pehmusteet antavat lisämukavuutta ilman, että sivuttaistuesta tingitään.

Lasinpesimien ja vilkkujen katkaisimet siirrettiin ohjauspyörään, jotta kuljettaja voi käytännössä aina pitää kädet ohjauspyörällä varttia vaille kolme -asennossa, sillä 560 hevosvoiman tehoin se on olennaisen tärkeää.

Ohjauspyörästä voi säätää myös iskunvaimennusta, ajotilasta riippumatta.

Seitsemänvaihteisen kaksikytkinvaihteiston F1-tyyliset vaihtosiivekkeet ovat aiempaa kookkaammat ja paremmin käsillä.

Kojelaudan keskellä on uutuutena näyttöruutu Performance Engineer (TPE) Display, joka osoittaa, miten autosta saa irti sen parhaat ominaisuudet.

Näytöltä näkee ajan lisäksi ulkolämpötilan, ahtopaineen sekä optimaalisen tehonkäytön, unohtamatta taloudellisen ajotavan näyttöä.

Ferrari California T-mallin 6,5-tuumaiseen kosketusnäyttöön voidaan linkittää Apple iPhone. Kojelaudan alla on USB-portti ja siellä sijaitsee myös F1-toimintoja, kuten Launch Control.