Jianghuai on tuntematon autonvalmistaja Kiinasta – katso video!

Jianghuai Automobile Company perustettiin vuonna 1964 itäisessä Kiinassa, Anhuin maakunnassa, maaseutualueella. Tehdas valmisti sittemmin pitkään keskikokoisia kuorma-autoja. Jianghuai ei onnistunut luomaan yhteistyösopimuksia ulkomaisten autonvalmistajien kanssa, vaan toimi itsenäisesti ja kasvoi vuosikaudet. Merkki ei myöskään ole koskaan noussut otsikoihin, kuten esimerkiksi Chery, mainitsee Automotive News China.

Yhtiö on kuitenkin osoittanut oppivansa nopeasti, ja erään seikan se on oppinut epätavallisen selkeästi: ei saa koskaan tinkiä laadusta, vaikka se merkitsisi hitaampaa kasvuvauhtia.

Jianghuai aloitti henkilöautojen valmistuksen niinkin myöhään kuin 2008, mutta sen sedan-mallit ovat saaneet äkkiä jalansijaa Kiinan kotimaan markkinoilla. Jianghuai Tojoy -malli sai arvostusta J.D. Powerin tutkimuksessa.

Vuonna 2010 Jianghuai myi 200 000 henkilöautoa ja 242 ooo tavara-autoa. Mikä ihme on saanut entisen valtion omistaman ja keskikokoisen autotehtaan saavuttamaan pikaista menestystä automarkkinoilla?

Ensinnäkin merkillä on vakaa johtoporras. Hallituksen puheenjohtaja Zuo Yan'an ja pääjohtaja An Jin ovat kumpikin toimineet firmassa yli 20 vuotta. Vertailun vuoksi, valtion omistama Brilliance China Automotive Holding, joka on kamppaillut pysyäkseen voitollisena, on vaihtanut pääjohtajaa useaan kertaan viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Toisekseen, Jianghuai panostaa ensisijaisesti laatuun. Kolmen viime vuoden aikana merkki on julkistanut vain viisi uutta mallia, joka on asiallista suhteessa muihin kiinalaisiin automerkkeihin.

Määrä ja tilanne ovat myös jyrkästi erilaiset verrattuna valtio-omisteisen, myöskin Anhuin maakunnassa sijaitsevan Cheryn laajenemiseen. Chery on julkistanut muutaman kuluneen vuoden aikaan 20 uutta mallia ja nyt sillä on käsissään heikko brändi ja rahallisia tappioita.

Jianghuai käyttää maailmanvalloitukseen tähtäävänä testikenttänään Brasiliaa, maailman neljänneksi suurinta automarkkinaa. Maa ei ole helppo nakki, koska useimmat maailmanlaajuiset merkit ovat toimineet siellä vuosikymmeniä.

Viime vuonna Jianghuai solmi sopimuksen brasilialaisen SHC Groupin kanssa yhteensä 620 000 Tojoyn maahantuonnista. Brasilian hintaa ei ole kerrottu, mutta Kiinassa malli maksaa 7575 dollaria.

Muiden kiinalaismerkkien tapaan Jianghuai joutuu jatkuvasti kehittämään tuotteitaan ja vahvistamaan brändiä. Brasiliassa hallitsevat VW, Fiat ja GM, joten panoksia on lisättävä kovasti, toteaa Automotive News China.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas

http://www.youtube.com/watch?v=9ApWET4aEYU&feature=related