Jii-haa! Suomen pizzeriat odottavat tätä maailman kehittyneintä jakeluautoa jo häntä suorana

Oletko töissä pizzafirmassa? Joudutko kuljettamaan pizzoja tylsällä pikkuautolla, jossa on litrainen kolmi- tai nelisylinterinen moottori? Ovatko pizzat tilausosoitteeseen saapuessa jo jäähtyneitä? Näihin ongelmiin on syytä löytää hyviä ratkaisuja!

Jenkkiläinen pizzaketju Domino's Pizza, jonka lähimmät toimipisteet löytyvät sattumoisin Englannista ja Sveitsistä, ei ole tyytyväinen pizzojen kuljetuksen hitauteen eikä pizzojen nykyisen toimitusmuodon toimimattomuuteen.

Ei voi olla kenenkään etu, jos asiakas saa tunnin odottelun jälkeen kylmän, koppuraksi kovettuneen pizzan, näivettyneen salaatin ja taskulämmintä limua, joka avattaessa räjähtää paineella silmille.

Domino's Pizza onkin yhdessä amerikkalaisen autoalan suunnitteluyhtiön, Local Motorsin kanssa ryhtynyt ideoimaan ihanteellista pizza-autoa. Sen vuoksi on järjestetty suunnittelukilpailu suuren yleisön keskuudessa.

Jos ja kun UDV-projekti toteutuu, päättyy tylsämielinen pizzojen suhaaminen hitaalla peruskalustolla niissä maissa, joissa tällainen autokonsepti tulee tarjolle.

Sen jälkeen lämpöpakkauksiin sijoitetut pahvikotelot pysyvät lämpiminä etumatkustajan istuimen kohdalla tai yksinkertaisissa kuljetuslaatikoissa, jotka on asetettu kiskoille tavaratilaan.

Pizzoille, salaateille ja virvoitusjuomille on omat ominaislämpötilansa ja säilytysmuotonsa, jolloin ne pysyvät moitteettomina kuljetuksen ajan.

Navigointi pizzan tilausosoitteeseen (ja takaisin pizzeriaan) luonnistuu 10-tuumaisen näyttöruudun avulla, johon voidaan välittää kuljettajalle muutakin tilanneinfoa.

Paras pizza-auto valitaan vaiheittain. Aluksi hahmotellaan paperilla ensiluonnokset auton korimuodosta, kuljetustiloista sekä sisätilojen muusta varustuksesta.

Myöhemmässä vaiheessa luodaan 3D-tietokonehahmotelma, joka antaa jo selkeän kokonaiskuvan siitä, mihin lopputuotteessa pyritään.

Voittaja-auto valitaan viime kädessä sen mukaan, mikä tuntuu parhaimmalta käyttäjän ja toimivuuden kanalta. Sen jälkeen on prototyypin valmistamisen aika.

Voittopotissa on 20 000 dollaria, josta voittaja saa $10 000. Lisäksi voittaja pääsee mukaan suunnittelemaan maailman parhaan pizza-auton prototyyppiä.

Suomalaisille pizzafaneille on kuitenkin luvassa ikäviä uutisia: maailman kyvykkäin pizza-auto ei ainakaan näillä näkymin ole saapumassa tulevaisuudessa Suomeen, sillä sen markkina-aluetta ovat Yhdysvallat ja Kanada.

Kunhan proto hahmottuu ja kypsyy valmistusasteelle, voidaan toivoa, että joku Suomessa ottaisi maailman parhaan pizza-auton siipiensä suojaan.

Ei saa unohtaa, että Suomi kuuluu maailman johtaviin pizzamaihin ja että suomalaiset kokit ovat menestyneet useana vuonna pizzanvalmistuksen MM-kisoissa Jenkeissä.

Katso demovideo Domino's Pizzan projektiautosta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=MBBvsHH7Qko

 

Auto Bild