Johtaja luopuu Corvettestaan köyhien hyväksi

Pikkupoikana GM:n pääjohtaja Dan Akerson halusi Schwinn-Corvette -polkupyörän, jollainen näkyy videolla. Nyt hän haluaa osaltaan tukea Detroitin vähäosaisille suunnattua talojen rakennusprojektia myymällä huutokaupassa täydellisesti entisöidyn 1958 Corvettten. Autossa on 283-kuutiotuumainen pikkulohko-V8 varustettuna kahdella nelikurkkuisella kaasuttimella.

Ennen niin maineikas Motor City, Detroit oli autoteollisuuden ydinkeskus, joka valmisti miljoonia autoja ja tarjosi loputtomasti töitä. Nykyisin alue on vain muisto entisestä, mutta nousee toivottavasti uudelleen.

Lähes kaikki kynnelle kykenevät ovat lähteneet töiden perään muualle. Jäljelle ovat jääneet ennen muuta vähempiosaiset, jotka kamppailevat olemassaolostaan sosiaalisten ongelmien parissa.

Yhtenä suurongelmana ovat hajoamiskuntoiset asumattomat talot, jotka koskettavat 35 prosenttia Detroitista. Siksi on perustettu uusi taloprojekti nimeltä Habitat for Humanity, jolla viitataan asuinolosuhteiden kehittämiseen ihmisille. Projektin tarkoituksena on auttaa köyhiä perheitä hankkimaan itselleen uusi talo.

GM:n pääjohtaja Dan Akerson haluaa omalta osaltaan tukea tärkeää taloprojektia huutokauppaamalla sen hyväksi omasta yksityisestä autokokoelmastaan upean 1958 Corvetten varustettuna 283-kuutiotuumaisella 245 hv V8:lla.

Täysrestauroitu huippuyksilö huutokaupataan 18. tammikuuta 2013 Classic Car -huutokauppakamarin tilaisuudessa Scottsdalessa, Arizonassa. Autossa on 283 cid V8 ja kaksi nelikurkkuista kaasutinta.

1958-mallista Corvettea valmistui saamiemme tietojen mukaan 9 168 kappaletta, joista vain 510 maalattiin kaksivärimaalauksella.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=ARbV-VLhoHg&feature=player_embedded