Jokamiehen uusi pikku-Cadillac Suomeen 2012? Katso video!

Kesällä 2012 julkistettava uusi pikku-Cadillac tuntee mallitunnuksen ATS. Sen on tarkoitus purra eurooppalaiseen kompaktiin makuhermoon, amerikkalaisen viehätusvoiman avulla.

Kesällä 2012 julkistettava uusi pikku-Cadillac tuntee mallitunnuksen ATS. Sen on tarkoitus kilpailla esimerkiksi Audi A-nelosta, BMW:n kolmossarjaa ja Mercedes-Benzin C-sarjaa vastaan, Lexus iS -sarjasta ja Infiniti G:stä puhumattakaan.

Lähtökohtaisesti ATS on takavetoinen ja siinä käytetään uutta Alpha-pohjalevyä, joka tulee laajemmassa mitassa korvaamaan Sigma-pohjalevyn  (Cadillac CTS ja STS) sekä Zeta-pohjalevyn (Pontiac G8 ja Holden Commodore). Huhun mukaan Alpha-pohjalevy tulee myös 2014 Chevrolet Camaroon.

Cadillac ATS:ään lienee tulossa valinnaisena myös jatkuva neliveto.

Neliovisen sedanin lisäksi ovat luvassa kolmiovinen coupé, farmari sekä rättikattoinen. Tekniikkana pitäisi murista nelisylinterisen 2,5-litraisen turbon lisäksi olla ainakin 3.0 V6. Tulevaan ATS-V -sporttiversioon tulisi joko turboahdettu V6 tai vapaasti hengittävä pikkulohko-V8.

Vaihteistoksi tullee yleensä 6-portainen automaatti, mutta kuusiportainen manuaali on luultavasti saatavilla nelisylinterisiin versioihin.

Muotoilultaan ATS ei vaikuttaisi yhtä kulmikkaalta kuin esimerkiksi BLS. Katso video ATS-prototyypin maantietesteistä.

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=0Rw0OOxQhHo