Jos lähdet Lontoon olympialaisiin vuokratulla autolla tai julkisilla...

... on hyvä tietää erityisistä Olympiakaistoista. Lontoon keskustan liikenne on siellä omalla autolla liikkuneille tuttu – varsin helvetillisen tukkoinen jo aamu-viidestä. Kesäolympialaisten aikana lontoolaisilta autoilijoilta tai auton vuokranneilta turisteilta vaaditaan vielä enemmän kärsivällisyyttä, aikaa ja reittisuunnittelua. Sama koskee julkista liikennettä.

Erityisillä nk. olympiakaistoilla on ajokielto muilta kuin kisoihin liittyviltä ajoneuvoilta 25. heinäkuuta alkaen. Ne aiheuttivat heti ensimmäisenä aamuna parin tunnin ruuhkan, joka tosin ei poikkea olennaisesti normaalista.

Koko liikenne jumiutui kisojen aloitusvaiheessa täysin muun muassa Hyde Parkin alueella, Lontoon lisämaksullisen ydinkeskusta-alueen tuntumassa.

Kuumana vinkkinä, jos olet yhtäkkiä liemessä, etkä tiedä, mihin auton saisi mahtumaan kaaoksen keskellä: jos olet vuokratulla autolla Lontoon keskustassa, jätä se Hyde Parkin alla sijaitsevaan vartioituun, maanalaiseen pysäköintitaloon, niin vältyt maksamasta turhaan Lontoon keskeisimmään ydinalueen vyöhykemaksua. Maksupisteitä saattaa nimittäin olla hankala löytää.

Metrossakin on aihetta varautua huomattaviin myöhästyksiin. Ainakin niitä voi odottaa Metropolitan-linjalla, jos menee seuraamaan jalkapalloa Wembleyn stadionille, sekä Northern-linjalla, joka ajaa Lontoon pohjois-eteläsuuntaisesti.

Auto Bild