Juuri Sinä voit olla pian upean avo-Mustangin omistaja!

35. American Car Show:n kävijöiden ja arvontaan osallistuvien ulottuvilla on komea klassikko, Ford Mustang 289 Convertible vuodelta 1967. Kyseessä on ensimmäinen ja virtaviivaisempi kehitysversio alkuperäisestä 1964-65 Ford Mustang -korimallista. Näyttely järjestettiin ensi kertaa Tikkurilan jäähallissa vuonna 1978.

35. American Car Show:n kävijöiden ja arvontaan osallistuvien ulottuvilla on komea klassikko, Ford Mustang 289 Convertible vuodelta 1967. Kyseessä on ensimmäinen ja virtaviivaisempi kehitysversio alkuperäisestä 1964-65 Ford Mustang -korimallista.

FHRA:n American Car Show:n yhteydessä yleisöpalkintona arvottavaa avoautoa vauhdittaa 4,7 litran V8-moottori ja kolmivaihteinen C4-automaattivaihteisto. Auton etupäässä on levyjarrut ja takana rumpujarrut. Hienoon käyttökuntoon saatetussa klassikko-Mustangissa on ohjaustehostin, mutta ei jarrutehostinta.

Arvonta-auto on jälkikäteen maalattu hieman alkuperäisen Ford Mustangin värisävystä poikkeavalla Dodge Viperin punaisella sävyllä. Konepelti on vaihdettu Shelby-tyyliseksi ja auton sivuhelmoja koristavat Shelby-raidat.

Mustangin moottorille on edellisen, kanadalaisen omistajan toimesta tehty kevyttä virittelyä. Muutoksien joukkoon lukeutuvien Edelbrock Performer -imusarjan, Holleyn nelikurkkuisen kaasuttimen ja peltipakosarjojen asennuksen jäljiltä villihevosten määrä on noussut noin 250:een.

Arvonta-auto on muutosten jäljiltä helppokäyttöinen, nautittava ajettava ja Suomen olosuhteissa edelleen huoltoystävällinen sekä toimintavarma käyttöpeli aurinkoisten kesäpäivien kruisailuun.

American Car Show järjestetään nyt alkavan pääsiäisen aikana 6.-9.4. Helsingin Messukeskuksessa. Peruslippu maksaa aikuisilta 25 euroa.

 

Teksti ja kuva: Harry Kuurio