K-kaupoista autosähköä

K-ryhmä rakentaa tämän ja ensi vuoden aikana koko maan kattavan sähköautojen latauspisteverkoston. K-Lataus-verkoston myötä julkisten pikalatauspisteiden määrä kasvaa merkittävästi, ja tarjolle tulee myös huippunopeita latausasemia.

K-Lataus
IONITY:n suurteholatausasemien sijainnit ja rakennusaikataulu julkaistaan myöhemmin.

Uusi K-Lataus-verkosto mahdollistaa täyssähköauton ja ladattavan hybridin lataamisen K-kaupan yhteydestä löytyvällä latauspisteellä.

Vuoden 2019 lopussa K:n latausverkosto kattaa lähes 400 latauspistettä yli 70 kohteessa ja muodostaa merkittävän osan koko Suomen latauspisteverkostosta, joka kattaa tällä hetkellä 1 300 latauspistettä noin 500 kohteessa. K:n latausverkoston pisteet avataan etupäässä isoihin kaupunkeihin K-Citymarketien, K-Supermarketien ja K-Rautojen yhteyteen.

Latauspisteistä sata on pikalatauspisteitä, ja K:n latausverkosto kasvattaa julkisten pikalatauspisteiden määrää Suomessa yli 50 prosenttia. Pikalatauspisteellä nykyaikaisen täyssähköauton lataaminen tyhjästä 80 %:n tehoon kestää noin 40 minuuttia. Tavallisella latauslaitteella vastaavaan tehoon päästään automallista riippuen 3–6 tunnin latausajalla. K:n latausverkostossa tavallisen latauspisteen latausteho on jopa 22 kW ja pikalatauspisteiden vähintään 50 kW.

Kaikki latauspisteet ovat alkuvaiheessa asiakkaille maksuttomia.

Tulossa kolme huippunopeaa latausasemaa

K-ryhmä ja IONITY tuovat Suomeen myös kolme huippunopeaa suurteholatausasemaa. Markkinoiden tehokkaimmat latausasemat tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille.

K-Lataus-verkostoa täydentävät suurteholatausasemat ovat osa IONITY:n Euroopan laajuista latausverkostoa. IONITY on Volkswagenin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa tehokas, kattava ja helppokäyttöinen sähköautojen suurteholatausverkosto läpi Euroopan. Latausverkostoon rakennetaan noin 400 suurteholatausasemaa vuoteen 2020 mennessä. Ne toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla ja tukevat monen eri merkin sähköautoja.

Suurteholatausasemat tarjoavat sähköautoilijoille 350 kW:n lataustehon. Se tarkoittaa, että 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, kun ladattava sähköauto hyödyntää koko lataustehoa. Nykyiset pikalaturit tarjoavat 50 kW:n lataustehon. Kaikilla kolmella suurteholatausasemalla on latauspiste neljälle autolle.