Kaikkien aikojen tehokkain Seat-malli: Tehoa 300 hv

Uusi Seat Leon Cupra ST -farmarimalli on nyt saatavilla 4Drive-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla. Leon Cupra ST yhdistää poikkeuksellisella tavalla voiman, tilavuuden ja uusimman ajamista avustavan teknologian. Leon Cupra on saatavilla myös käytännöllisenä viisiovisena mallina ja urheilullisena kolmeovisena SC-versiona.

Seat Leon Cupra on 300 hevosvoiman 2,0 TSI -bensiinimoottorillaan kaikkien aikojen tehokkain Seat-malli.
Uusi moottori on 10 hv aiempaa tehokkaampi ja sen maksimivääntömomentti on 380 Nm aiemman 350 Nm:n sijaan. Maksimivääntömomentti on käytettävissä laajalla, 1800–5500 kierroslukualueella.
Maksiminopeus on kaikissa malleissa elektronisesti rajoitettu 250 km/h. CO2-päästöt ovat mallista riippuen 153–164 g/km. Automaattivaihteistolla varustetun SC-version keskikulutus on 6,7–6,8 l/100 km. Cupra ST DSG 4Drive -version keskikulutus on 7,2 l/100 km.

Huippuluokan alusta

Seat Leon Cuprassa on elektronisesti ohjatut iskunvaimentimet, mukautuva DCC-alustansäätö, joka sopeutuu tieolosuhteisiin ja kuljettajan ajotapaan tarjoten aina parhaan tehon ja ajotuntuman. Vakiona on myös progressiivinen ohjausjärjestelmä, jonka ansiosta ohjaus on helpompaa ja ohjausliikkeitä tarvitaan vähemmän.

Ajoprofiilia voidaan säätää kuljettajan maun mukaiseksi. Valittavana on viisi vaihtoehtoista profiilia: Comfort, Sport, Eco, Individual ja Cupra, jolla saadaan käyttöön urheiluauton suorituskyky ja ajokokemus. Säädettävässä ESC-ajonvakautusjärjestelmässä ovat valittavina normaali-, Race- ja Track-asetukset.

Huipputekniikkaa

Jo nykyisestä Cupra-mallista tuttujen varusteiden, kuten Radio Media System Plusin, mukautuvan ACC-vakionopeussäätimen ja Front Assist -automaattinen hätäjarrutustoiminnon lisäksi uudessa Seat Leon Cuprassa on entistä paremmat led-teknologialla toteutetut ajo- ja takavalot. Led-teknologiaa on käytetty myös suuntavilkuissa ja sumuvaloissa.

Uutta on Connectivity Box -toiminto, jonka avulla älypuhelimen lataus onnistuu keskikonsolissa langattomasti. GSM-antenni vahvistaa kuuluvuutta katvealueiden läheisyydessä. Sähköinen käsijarru, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys (KESSY) on sijoitettu keskikonsoliin. Media System Plus 8-tuuman värinäytöllä tarjoaa uuden sukupolven infotainment-järjestelmän. Säädettävä sisävalaistus on toteutettu led-teknologialla ja valaistuksessa on valittavana kahdeksan eri väriä halutun tunnelman mukaisesti.

Jalankulkijoiden tunnistusjärjestelmässä on päivitetty kamera ja tutka. Saatavilla ovat Emergency Assist -hätätilanneavustin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, mukautuva vakionopeussäädin sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja DSG-automaattivaihteiseen versioon on tarjolla lisäksi Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin.

Yksilöllinen muotoilu yhdennäköisyys säilyttäen

Ulkoisesti Leon Cupra erottuu muusta Leon-mallistosta omalla vahvalla tyylillään: uudet led-ajo- ja sumuvalot, mustat B- ja C -pilarit sekä etu- ja takapuskurit on suunniteltu erityisesti Cupraan. Lisäksi uudessa Seat Leon Cuprassa on suuremmat ilmaottoaukot edessä, kromattu kaksoispakoputki, punaiset jarrusatulat Cupra-logoilla, alumiininen kynnyslista Cupra-logolla sekä takaspoileri ja sävylasit.

Nahkaverhoillussa ohjauspyörässä on valkoinen tikkaus ja Cupra-logo. Ovipaneeleissa on Alcantara-verhoilu ja hiilikuituiset yksityiskohdat. Urheilullisten istuinten materiaali on Alcantaraa ja keinonahkaa. Istuinten selkänojassa on Cupra-logo. Polkimet ja jalkatuki on päällystetty alumiinilla.

Uusi Leon Cupra on nyt ennakkomyynnissä. Ensimmäiset Leon Cuprat saapuvat jälleenmyyjille huhtikuussa.

Seat Leon Cupran hinnat alkavat 39 427 eurosta ja Leon Cupra ST:n (farmariversio) hinnat puolestaan 40 996 eurosta (2,0 TSI 221 kW 300 hv)