Kannattaa suunnistaa upeaan ikivanhaan autokirjakauppaan!

Los Angelesin alueen Burbankissa on sijainnut verrattoman hieno kirjakauppa jo vuodesta 1951. Autobooks/Aerobooks’in hyllyistä löytyy suunnaton määrä vaikeasti löydettäviä ja loppuunmyytyjä autokirjoja.

Burbankin autokirjakaupassa on vaikka mitä kirja-aarteita ja tietoa. Ehkäpä jotakin tästäkin Bob Burmanin ulosajosta vuoden 1912 Indianapolis-ratakisassa?

Kilpa-ajaja, autoinsinööri ja Road & Track Magazinen avustaja Harry Morrow perusti ainutlaatuisen autokirjakaupan siis 50-luvun alussa.

Omistussuhteet ovat vuosien saatossa muuttuneet, mutta onneksi putiikin tunnelma on säilynyt alkuperäisenä. Kyseessä on autohullujen varsinainen keidas!

Valikoimaa kasvatettiin 1980-luvun alussa lentokonekirjallisuudella, jotta saatiin lisää materiaalikiertoa sekä uusia asiakkaita.

Vuonna 2007 kuvaan astui vakavahenkinen, pitkään autoja harrastanut pariskunta, Tina Van Curen ja Chuck Forward, jotka ostivat kirjakaupan ja ovat siitä pitäen hoitaneet sitä.

Liikkeessä on keskimäärin 7 000 kirjanimikettä, jotka täyttävät 325-neliöisen liiketilan hyllyt lattiasta kattoon.

Lisäksi tarjolla on tiuhaan vaihtuva valikoima uusia ja vanhoja autolehtiä.

Monet kirjoista ja käsikirjoista ovat ääriharvinaisia. Ne ovat nähtävillä myös liikkeen nettisivuilla www.autobooks-aerobooks.com.

Koska kaikki kirjat ovat nyt myös verkossa, päivittäin toimitetaan materiaalia ympäri maailmaa.

Tietoviisas henkilökunta on avuliasta ja opukset ovat siistissä ojennuksessa.

Liikkeen edustalla järjestetään lauantai-aamuisin pienoismalliautojen näyttely avaushetkellä klo 09.00, jolloin saa ilmaiseksi kahvia ja pikkusuolaista. Sinne kelpaa matkailijan suunnata autonsa keula.

Kirjojen tekijät ovat usein paikalla signeeraamassa uutuusteoksiaan ja näihin tilaisuuksiin riittää aina tunkua.

Burbankin vanha kirjakauppa on todellinen autoharrastajan aarreaitta.

Jos haluaa kahlata läpi kaikki hyllyt, joutuu varaamaan aikaa vähintään tunnin, pari.

Autolehtien selaaminen vie helposti lopun päivästä, ystävällisessä ilmapiirissä!

Olipa autokiinnostuksen osa-alue mikä tahansa, kannattaa siellä päin liikkuessa mahdollisuuksien puitteissa suunnistaa osoitteeseen 2900 W. Magnolia Boulevard, Burbank, Etelä-Kalifornia.

Pitkien välimatkojen vuoksi kannattaa varmistaa aukioloaikoja soittamalla (818) 845-0707.