Kannattaa tankata dieseliä oikein talven tullen

Viime vuonna jo marraskuussa saapuneet kovat pakkaskelit yllättivät niin polttoainejakelijat kuin erityisesti dieselautoilijat. Monilla huoltoasemilla alettiin tarjota dieselin talvilaatua kovien pakkasten jo saavuttua, mikä aiheutti autojen hyytymistä.

Viime vuonna jo marraskuussa saapuneet kovat pakkaskelit yllättivät niin polttoainejakelijat kuin erityisesti dieselautoilijat. Monilla huoltoasemilla alettiin tarjota dieselin talvilaatua kovien pakkasten jo saavuttua, mikä aiheutti autojen hyytymistä. Autoliiton palvelunumeroihin tuli ennätysmäärä puheluita, joista suurin osa juuri dieselautoilijoilta.

– Moni bensiinimoottorisesta autosta dieseliin siirtynyt on yllättynyt siitä kuinka pitkään tankillinen riittää. Varsinkin jos kilometrejä kertyy vähän, polttoainesäiliötä ei kannata näin loppusyksystä täyttää piripintaan kesädieselillä. Jos tankissa on koko ajan tilaa, sinne saa helpommin riittävän pitoisuuden talvilaatua, kun sitä tulee huoltoasemilla tarjolle”, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala neuvoo. Kesädiesel voi aiheuttaa ongelmia jo muutamasta pakkasasteesta alkaen.

– Autoilijan on syytä varmistaa myös jäähdytin- ja pesunesteen pakkaskestävyys ennen pakkasten tuloa. Liian laimeat nesteet voivat jäätyessään rikkoa muun muassa putkia ja letkuja, Luomala sanoo.

 

Kuva: J. Peltonen