Kanye West ajaa panssaroidulla Latviassa valmistetulla autolla

Hollywoodin rap-tähdet haluavat suojautua liikenteessä panssaroiduin ajoneuvoin. Yksityiselämää halutaan ilmeisesti suojella mahdollisimman tarkoin.

Latvialainen Dartz Iron Diamond kuuluu esimerkiksi räppäri Kanye Westin ja hänen puolisonsa Kim Kardashianin panssaroituihin autoihin.

Se toimii liikenteessä suojana heidän kahden kuukauden ikäiselle tyttärelleen.  Auton arvo on Yhdysvalloissa kyseisellä varustuksella noin 1,8 miljoonaa dollaria.

Dartz Iron Diamond on kehitetty erityisesti varakkaille naisille, joiden makuun se epäilemättä iskee, sillä sen kimppuun on vaikea hyökätä.

Panssarointi on nimittäin sitä luokkaa, että se antanee suojaa jopa kevytsinkoja vastaan. Mitään täsmätietoja ei luonnollisestikaan ja viisaasti anneta julkisuuteen.

Dartz Iron Diamondin pohjana toimii Mercedes-Benzin G-sarjalainen, jonka 560 hevosvoiman teho mahdollistaa kiihtyvyyden nollasta sataan 5,2 sekunnissa.

Huippunopeus asettuu panssaroidulle, ilmanvastukseltaan kyseenalaiselle autolle uutisen mukaan melko uskomattomaan 312 km/h luokkaan. Mikäli lukema oikeasti todellakin pitää paikkansa, mitä ei ole ihan helppo uskoa, sen pitäisi riittää hätätilanteessa.

Dartzia suositteli jo aiemmin räppärikollega Jay-Z, joka halusi kuljettaa ystävätärtään Beyoncé Knowlesia turvallisesti Hollywoodissa.

Katso myös video Dartz Iron Diamondista.