Katso millaista autokalustoa Ukrainan vallasta syöstyllä presidenttiperheellä oli

Gostomelissa, noin 40 kilometrin etäisyydellä Ukrainan pääkaupungista, Kiovasta sijaitsee huomaamattoman näköinen teollisuushalli.

Teollisuushallista löydettiin ainakin parikymmentä maan vallasta syöstyn presidentin Viktor Janukovitshin ja tämän pojan erikoisautoa.

Erikoisuuksiin lukeutuvat muun muassa International MXT Pick-Up, jolla poika-Janukovitsh on osallitunut kolmena kautena Ukrainan rallimestaruussarjaan.

Todellinen harvinaisuus on myös  amerikkalaisen Conquest Vehicle Inc:n lippulaiva Knight XV kuului sekin Viktor Janukovitshin ja tämän pojan autokokoelmiin.

Erityisen loisteliaan käsityönä vain 100 kappaletta valmistetun panssaroidun Knight XV -katumaasturin voimanlähteenä on joko Fordin 6,7-litrainen V8 Power Stroke -turbodiesel, Fordin 6,8-litrainen bensiini-V8 tai Fordin bensiini-V10.

Conquest Knight XV toimii myös biopolttoaineella. Auton suunnittelussa otettiin oppia sotilasajoneuvoista ja auton turvavarustuksen mainitaan olevan tämän päivän panssaroitujen SUV-ajokkien ehdotonta huippua.  

Conquest Knight XV:n omamassa on 5896 kg ja moottorin jatkeena on viisinopeuksinen TorqShift-automaattivaihteisto. Auton alustana on Fordin F550-sarjan Super Duty, jota on modifioitu tarkoitukseen sopivaksi.

Valikoimista löytyivät myös esimerkiksi Brabusin virittämä Mercedes-Benzin G-sarjan Cabrio, Mercedes-Benz C126 SEC, Mercedes-Benz SLS AMG, Volkswagen Phaeton, Range Rover Sport sekä Bentley Brooklands.