Katso, miltä näyttää Nissanin tuliterä pikkuluokan urheiluauto!

Tältähän uuden Micran olisi pitänyt näyttää jo alun alkaen: kyseessä on Nissanin konsepti nimeltään Compact Sports Concept. Pikkusportti perustuu Micran tulevaan malliin, mutta näyttäisi olevan sitä noin 10 senttimetriä lyhyempi.

Tältähän uuden Micran olisi pitänyt näyttää jo alun alkaen: kyseessä on Nissanin konsepti nimeltään Compact Sports Concept.

Pikkusportti perustuu Micran tulevaan malliin, mutta näyttäisi olevan sitä noin 10 senttimetriä lyhyempi. Muotoja voi hyvin syin luonnehtia meneviksi, ja moottoriksi kerrotaan olevan suunnitellun peräti 190-hevosvoimainen, 1,6-litrainen turbonelikko. Vaihteistona toimii Nissanin jo pitkään kehittämä ja hyödyntämä CVT-automaatti.

Nissan ei toistaiseksi ole vahvistanut mallin tulevaisuudesta mitään suuntaan tai toiseen, mutta koska nykytrendi on pienempiä autoja kohti, voisi konseptille ennustaa hyvää tulevaisuutta myös tuotantomallina. Mikäli malli päätyisi tuotantoon ja myös Suomen markkinoille, sen hinta olisi luultavimmin haarukassa 20–25 tuhatta euroa.

Teksti ja kuva Harry Kuurio