Katso täältä, mitkä olivat vuoden 2015 parhaat autoihin liittyvät keksinnöt!

Popular Science -nettisivusto valitsi vuoden 2015 parhaat autoihin liittyvät keksinnöt, joihin lukeutuvat esimerkiksi HD-tauspeili, Android Auto -sovellus sekä 3D-superauto.

Sija 10: BMW:n 7-sarjan hiilikuituinen alustarakenne sekä kädenliikkeiden avulla toimiva näytönohjaus, jonka on tarkoitus tehdä kuljettajan toiminnasta turvallisempaa.

Popular Science -verkkosivun arvion mukaan vuoden 2015 kymmenen parhaan autoalan keksinnön joukkoon lukeutuu esimerkiksi HD-taustapeili, joka välittää napin painalluksella HD-kameran välittämän kuvan peilin pinnalle. Kamera ei välitä yksinomaan korkearesoluutiotasoista kuvaa, vaan se mukautuu samalla vallitseviin valaistusolosuhteisiin.

Toisena yllättävänä esimerkkinä verkkosivusto pitää amerikkalaisen Oshkoshin valmistamaa sotilasajoneuvoa mallinimeltään JLTV, jolla on kaksi erityisen mielenkiintoista ominaisuutta: paitsi että JLTV on panssaroinniltaan kuin kevyt panssarivaunu, se toimii notkeasti maastossa ja on suorituskyvyltään kuin aavikkokisoihin tarkoitettu kilpa-auto.

Sija 9: Amerikkalainen sotilasajoneuvo Oshkosh JLTV valittiin mukaan, koska siihen liittyy kaksi poikkeuksellista ominaisuutta. Paitsi että JLTV on yhtä hyvin panssaroitu kuin kevyt panssarivaunu, se toimii sujuvasti erilaisissa maasto-olosuhteissa ja lisäksi se on yhtä suorituskykyinen kuin Baja-aavikkokilpuri. Valmistaja osallistui sen vuoksi maailman kovimpaan aavikkokisaan, joka on Baja 1000.
Sija 8: Cadillac CT6:n taustapeili, joka välittää napin painaluksella korkearesoluutiokuvan. Kamera näyttää, mitä auton takana tapahtuu. Lisäksi kamerakuva reagoi ulkovaloon ja toimii sen mukaisesti.
Sija 7: Volvo XC90:n turvajärjestelmät, joihin liittyvät tutka, kamerat ja erilaiset assistentit. Äärimmäisessä tilanteessa assistentit puuttuvat itse peliin.
Sija 6: Tesla Model X on erilainen SUV, joka kiihtyy nollasta sataan vain 3,2 sekunnissa. Lisäerikoisuutta antavat lokinsiipityyppiset takaovet.
Sija 5: Viitossijalle asettuvat Honda NSX -superauton kolmen moottorin yhdistelmä. Tuplaturbo-V6:n tukena on kolme sähkömoottoria, joista kaksi käyttää etupyöriä.
Sija 4: Kawasaki Ninja H2 on maailman ensimmäinen mekaanisesti ahdettu sarjavalmisteinen katumoottoripyörä. Maksimitehoa saadaan 200 hevosvoimaa ja suurinta vääntömomenttia 133,5 Nm.
Sija 3: Tässä on maailman ensimmäinen 3D-periaaatteella suunniteltu superauto. Kyseessä on läpimurto, joka luonnistuu parissa minuutissa ja ratkaisu, joka säästää jopa 90 prosenttia hiilipäästöistä.
Sija 2: Android Auto -sovellus. Auto ja älypuhelin saatiin linkitettyä vuonna 2015. Kysymyksenä kuului vain, kumpi voittaa kisan? Apple CarPlay vai Android Auto? Voittajaksi nousi Android Auto. Loppupelissä yllättävät äänitunnistus, reaaliaikaista liikennetietoa sisältävät kartat sekä navigointi, jonka avulla löytää vaikkapa seuraavaan Starbucks-kahvilaan.
Sija 1: Audi RS7 Race Pilot on tällä hetkellä maailman nopein itsestään kulkeva auto. Sen huippunopeus on 239 km/h. Audissa on erilaisia tunnistimia, kameroita, GPS-satelliittijärjestelmä sekä oppimiskykyinen tietokone, jotka yhdessä kykenevät vastaamaan erilaisiin tilanteisiin ihmisen tavoin.