Katso täältä: Vuoden Auto Suomessa 2017 -ehdokkaat

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n järjestämä Vuoden Auto Suomessa äänestys starttaa tänään kolmannen kerran, kun virallinen ehdokaslista julkaistaan. Mukana ensimmäisellä kierroksella on tänä vuonna 25 uutuusmallia pikkuautoista kookkaaseen sähköautoon.

Ehdokkaita on kolmatta kertaa järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -äänestyksessä vähemmän kuin viime vuonna, mutta taso on erittäin korkea. Jo nyt voidaan sanoa, että pelkästään toiselle kierrokselle kuuden parhaan joukkoon pääseminen on vaikeaa. (Kuvan auto ei liity VAS 2017 -äänestykseen)

Uutuusvalikoima on upea, sillä mukana on ensinnäkin kaksi urheiluautojen luokkaan laskettavaa ehdokasta. Pikkuautoja on tänä vuonna mukana vain yksi, mutta katumaastureiksi laskettavia uutuuksia on mukana jälleen runsaasti. Taksiluokan kuninkaat käyvät oman taistelunsa, minkä lisäksi mukana on mielenkiintoisia perheautoja.

Ehdokkaista kannattaa huomioida hybridien ja sähköautojen suuri osuus. Mukana on kolme uutuutta, jotka saa sähköautona, kolme vain hybridinä saatavaa automallia ja kolme ehdokasta, jotka saa myös hybridinä. Lisäksi kolmesta ehdokkaasta on tulossa myöhemmin hybridi. Niinpä enemmän tai vähemmän sähköllä toimivia ehdokkaita on tänä vuonna peräti puolet kokonaismäärästä.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kattavasti Suomea edustavat yli sata jäsentä päättävät nyt, mitkä kuusi ehdokasta ovat heidän mielestään vuoden tärkeimmät autouutuudet. Tärkeimpänä valintaperusteena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomarina toimiva jäsen määrittää oman näkemyksensä mukaisesti. Sen lisäksi valintaan vaikuttavat myös autojen muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, mukavuus, tilat, edistykselliset tekniset ratkaisut ja ympäristöystävällisyys.

Kuusi toiselle kierrokselle päässyttä ehdokasta, joista Vuoden Auto Suomessa valitaan, julkistetaan marraskuun neljäntenä päivänä. Silloin alkaa toinen äänestyskierros, jonka aikana tuomaristo pohtii tarkkaan uusien mallien keskinäistä järjestystä.

Vuoden Auto Suomessa 2017 -äänestyksen tulos paljastetaan Messukeskuksessa Auto 2016 -tapahtuman yhteydessä järjestettävässä juhlagaalassa perjantaina 18.11. kello 19.30 alkaen. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä MTV Katsomosta.