Kauas on pitkä matka: rankka autoretki Moskovasta Vladivostokiin

Voidaan sanoa, että kauas on pitkä matka, jos lähtee ajamaan autolla Moskovasta Vladivostokiin, kuten tämä ryhmä viisaasti saattueena. Tiestö on matkan varrella todella vaihtelevaa.

Voidaan sanoa, että kauas on pitkä matka, jos lähtee ajamaan autolla Moskovasta Vladivostokiin, kuten tämä liikejohdollisen MBA -tutkinnon Skolkovo MBA -opiskelijaryhmä, joka eteni viisaasti autosaattueena.

Matkaa kertyy linnuntietä melko tarkalleen 6 411 kilometriä, mutta Venäjän olosuhteissa kiertoa joutuu varmasti tekemään, joten kokonaismatka voi kohota melkoisesti. Siksi on varattava aikaa ja rahaa.

Tiestö näyttää olevan matkan varrella todella vaihtelevaa. Toisaalta välille mahtuu runsaasti isoja kaupunkeja, ja onpa yllättäen Vladivostokissakin jonkin verran monikaistaista moottoritietä, kuten satelliittikamera kertoo.

Ajoreitti kulki seuraavasti: Moskova–Nizhni-Novgorod–Kazan–Ufa–Jekaterinburg–Omsk–Novosibirsk–Kemerovo–Krasnojarsk–Irkutsk–Ulan-Ude–Tshita–Belomorsk–Habarovsk–Vladivostok.

Ensimmäinen video antaa hieman esimakua siitä, millaista tiestö on, mutta välille taitaa mahtua hieman liejuisempaakin osuutta, ellei osaa kiertää. Venäjä on täynnä yllätyksiä.

Toisella videolla on eksoottisia yönäkymiä Vladivostokista – josta on muuten enää "kivenheitto" Yhdysvaltoihin ja Alaskaan. Kiinnitä huomiota siihen, että videollla ajavat autot ovat oikealta ohjattavia. Se johtuu siitä, että Vladivostokin alueelle on viety 1990-luvulta Japanista satoja tuhansia käytettyjä japanilaisia autoja, kaikki luonnollisesti oikealta ohjattavia.

 

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=rIc1LEMYYAE

http://www.youtube.com/watch?v=Qr9GCQKovQo&feature=related